Ziarul electronic al arădenilor

Tribunalul Arad a respins solicitările hackerului Guccifer

Tribunalul Arad a respins solicitările hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de „Guccifer“, de recunoaştere a sentinţei penale emise în cazul său de un tribunal din SUA şi contopirea cu pedeapsa din România, dar şi cererea de reducere a perioadei de detenţie cu timpul petrecut în arest preventiv, astfel că arădeanul ar trebui să execute în total 11 ani şi 4 luni de închisoare.

„În baza art. 585 Cod procedură penală respinge cererea precizată şi formulată de petentul-condamnat (…) privind modificarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. (…) a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin nerecurare la data de (…).

În tem. art. 130 şi urm. din Legea nr. 302/2004 respinge cererea de recunoaştere a sentinţei penale nr. (…) a Tribunalului Districtual Statele Unite – Districtul de Est Virginia – Divizia Alexandria pronunţată împotriva petentului (…).

În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 400 lei ce reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat.

În baza art. 272 Cod procedură penală dispune virarea sumei de 130 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad“, se arată într-o comunicare a Tribunalului Arad.

Sentinţa poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Hacker Marcel Lazăr Lehel a cerut Tribunalui Arad contopirea pedepsei aplicate de instanţa americană cu pedeapsa aplicată de către instanţa din România.

Guccifer a cerut contopirea pedepsei cu închisoarea pronunţată de către un judecător din Alexandria, Virginia, SUA, cu pedeapsa de 7 ani pronunţă de către Tribunalul Bucureşti, într-un alt caz în care a fost condamnat pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice din România.

Marcel Lazăr Lehel a depus în instanţă mai multe acte, inclusiv condamnarea în original pronunţată de către instanţa americană.

CITITI SI: „Guccifer“ cere contopirea pedepselor din SUA şi România

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.