Ziarul electronic al arădenilor

Triaj epidemiologic în şcolile şi grădiniţele din Arad

paduchii-300x225Peste 30.000 de preșcolari și elevi din județul Arad au fost examinați în cadrul unui triaj epidemiologic, odată cu reluarea activităților în unitățile de învățământ, fiind depistate 89 cazuri de boală.

Conform Direcției de Sănătate Publică Arad, triajul epidemiologic a fost efectuat în perioada 20-24 aprilie, fiind incluși 30.774 preșcolari și elevi.

În timpul triajului au fost depistate 89 cazuri de boală. Dintre acestea, 45 au fost cazuri de pediculoză (infestație cu păduchi), iar 42 au fost cazuri de angine faringiene. De asemenea, au mai fost depistate două cazuri de varicelă.

„Comparativ cu anul anterior, pentru aceeaşi perioadă, când numărul de cazuri de pediculoză a fost de 33 şi numărul de cazuri de angine faringiene de 30, se constată o creştere a numărului de cazuri pediculoză şi o creştere a numărului de cazuri de angine faringiene“, se precizează într-o informare a DSP Arad.

Triajul epidemiologic a fost efectuat în cabinetele medicale școlare și la medicii de familie cu atribuții de sănătate public din mediul rural.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.