Ziarul electronic al arădenilor

Trei tobogane noi, la Ștrandul Neptun

Primăria din Arad intenționează să achiziționeze trei tobogane, care vor fi montate în zona bazinelor de la Ștrandul Neptun, valoarea investiției fiind estimată la peste 1,2 milioane de lei.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria a făcut demersurile pentru achiziționarea, prin licitație publică, a celor trei tobogane.

Conform caietului de sarcini, care a fost publicat de Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), municipalitatea dorește achiziționarea și montarea unui tobogan acvatic cu tubulatură închisă, care va avea o înălțime de pornire de 10 metri, și fâșii transparente care vor permite trecerea luminii, astfel încât să se creeze efecte de lumină.

Valoarea acestui tobogan a fost estimată la 198.192 lei.

De asemenea, Primăria dorește achiziționarea unor tobogan avcatic tip „Gaura Neagră“, plus o „Barcă Zburătoare“.

Și acest tobogan va avea o înălțime de pornire de 10 metri. Aterizarea de pe tobogan nu se va face în bazin, ci într-un element tubular deschis, care se va afla la baza acestuia.

Valoarea acestui tobogan a fost estimată la 751.545 lei.

Cel de-al treilea tobogan, numit „Serpentină“, va avea înălțimea de pornire tot de la 10 metri, iar aterizarea va fi în bazinul mare.

Valoarea acestui tobogan a fost estimată la 595.272 lei.

Cele trei tobogane vor avea o capacitate de 120 de persoane/oră.

Valoarea totală a contractului, care include atât prețul de achiziție a toboganelor cât și costul lucrărilor de montaj este estimată la 1.298.319 lei.

Înainte de deschiderea sezonului estival la Ștrandul Neptun, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că montarea toboganelor va începe în acest an. De asemenea, Falcă a anunțat și alte investiții la baza de agrement.

„Am decis, împreună cu societatea municipalităţii care administrează ştrandul, ca în viitor să mărim adâncimea pe care o avem astăzi la puţul termal, pentru a da o tempertură şi mai mare apei din bazine. Dăm drumul la un studiu de fezabilitate în acest moment, asta înseamnă că putem obţine anul viitor în primăvară un constructor care să mărească adâncimea puţului şi să obţinem o temperatură în jurul a 40 de grade Celsius. (…) Va începe în acest an montarea noilor topogane, dar finalizarea va fi în cursul anului viitor“, a declarat Gheorghe Falcă.

Începând din anul 2008, Ștrandul Neptun a fost modernizat și cuprinde 6 bazine. În zona de Nord-Est a ștrandului au fost amplasate două tobogane, unul tip „Space Hole“, cu aterizare în bazinul mare și unul tip „Wide Slide“ , cu aterizare în alt bazin.

Bazinul mare existent a fost adaptat pentru a prelua aterizarea de pe tobogane și are o lungime de 6 metri și o adâncime de 1,2 metri în zona de preluare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.