Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Trei rulote distruse într-un incendiu, pe o stradă din Arad

Trei rulote parcate pe o stradă din municipiul Arad, au ars în proporţie de 95%, duminică dimineața, iar pompierii au stabilit că focul a fost declanșat intenţionat.

Incidentul a avut loc în jurul orei 4.00, pe str. Bogdan Voievod. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, o persoană a sunat la 112 pentru a anunţa faptul că s-a produs un incendiu la o rulotă.

„ISU Arad a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la o rulotă pe str. Bogdan Voievod nr. 14. La intervenție s-a deplasat, din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, o autospecială de stingere cu apă și spumă și cinci subofițeri și un echipaj de Poliție. Ajunși la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardeau generalizat trei rulote. S-a acționat pentru stingere, însă cele trei rulote au ars în proporție de 95%, împreună cu bunurile existente din interior”, a informat ISU Arad.

În cele trei rulote nu se afla nicio persoană.

Cauza incendiului a fost stabilită de către ISU Arad ca fiind o acţiune intenţionată. De altfel, poliţiştii au identificat o persoană bănuită că ar fi dat foc rulotelor, care este audiată.

Cele trei rulote erau deţinute de un bărbat din Arad, care intenţiona să le vândă.

UPDATE:

Cele trei rulote distruse incendiu erau ale directorului Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteș, iar anchetatorii au stabilit că focul a fost pus de un chiriaş al acestuia, care va fi cercetat penal pentru distrugere.

Henteș le-a declarat anchetatorilor că scandalul a pornit de la bani, pentru că bărbatul a cerut restituirea unei garanţii pe care nu o plătise el, ci firma care îl angajase şi care achita chiria lunară.

„În curtea mea am trei case, iar una am închiriat-o unui bărbat angajat la firma unui amic. Firma îi plătea chiria, însă bărbatul mi-a spus ieri (sâmbătă – n.r.) că vrea să plece şi mi-a cerut banii plătiţi pentru garanţie. Eu nu am putut să-i dau acei bani, pentru că nu el a plătit garanţia, ci firma, deci îi voi restitui firmei. Bărbatul s-a enervat, iar dimineaţă a dat foc la rulote”, a spus Henteş.

Acesta a mai declarat că paguba este de peste 4.000 de euro şi că va depune plângere pentru distrugere.

„Aveam patru rulote, eu le-am cumpărat pentru că fiul meu are firmă de construcţii şi caza muncitori. Trei au ars în urma incendiului. Noroc că nu era nimeni în ele!”, a spus Henteş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Claudia Iuga, a declarat că suspectul are 50 de ani şi are antecedente penale, el urmând să fie cercetat pentru distrugere. (sursa: news.ro)

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.