Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident în Ungaria

Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident produs marţi, în Ungaria, informează MAE.

„Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare“, a anunțat MAE.

Potrivit informațiilor disponibile momentan, arată sursa citată, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetățeni români, precum și cu rănirea altor șase care au fost transportați și internați la spitale din proximitate.  Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România.

Până în prezent, circumstanțele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate, mai arată MAE.  O echipă mobilă, împreună cu șeful oficiului consular, s-a deplasat în regim de urgență la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE

În accident au fost implicate un microbuz înmatriculat în Bulgaria şi un camion polonez, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale citat de MTI.

Cauzele accidentului, survenit în jurul orei locale 5.00 a.m., încă nu au fost stabilite.

Dintre pasagerii microbuzului, două femei şi un bărbat şi-au pierdut viaţa, iar şase răniţi au fost internaţi la spital, unii dintre ei în stare gravă.

Un purtător de cuvânt al spitalului Kenezy Gyula din Debrecen a precizat că un bărbat de vârstă mijlocie care a suferit răni grave în zona feţei şi pieptului se află în stare critică la secţia de terapie intensivă, iar un alt bărbat rănit la picior a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar viaţa sa nu este în pericol.

Alte două persoane cu răni grave au fost aduse la spitalul Grof Tisza din Berettyoujfalu, dintre care una, cu fractură de pelvis, urma să fie transferată la Debrecen, iar alta cu răni cerebrale grave va fi tratată pe plan local, a explicat un purtător de cuvânt al unităţii medicale. Alte două persoane care au fost doar uşor rănite în accident vor fi externate în viitorul apropiat, a adăugat acesta, potrivit MTI.

UPDATE 2

Şoferul microbuzului implicat în accidentul grav din Ungaria, în urma căruia trei români au murit şi alţi şase au fost grav răniţi, ar fi adormit la volan, iar autovehiculul a ieşit de pe carosabil şi a lovit din spate un TIR parcat într-o zonă de odihnă.

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei de Poliţie Hajdu Bihar, judeţ pe raza căruia s-a produs accidentul rutier, poliţişti rutieri ungari au stabilit, din primele cercetări, că şoferul microbuzului ar fi adormit la volan, moment în care microbuzul a ieşit de pe carosabil şi a lovit din spate un TIR ce se afla parcat într-o zonă de odihnă.

În microbuz se aflau în total nouă persoane, respectiv două femei şi şapte bărbaţi, iar în urma accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani şi ambele femei, în vârstă de 41 şi 52 ani, au murit pe loc.

Potrivit poliţiştilor ungari, atât pasagerii, cât şi şoferul microbuzului sunt cetăţeni români care se întorceau în România din Marea Britanie.

Cercetările în acest caz nu sunt încă încheiate şi poliţiştii din Ungaria continuă verificările, urmând a stabili cu exactitate dacă şoferul microbuzului este vinovat de producerea acestui accident.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.