Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Trei persoane reţinute în cazul celor 414 tone de cupru preluate cu acte false de la o firmă din Curtici

Poliţiştii din Arad au identificat și reținut trei persoane, în cazul celor 414 tone de cupru preluate cu acte false de la o firmă din Zona Liberă Curtici.

Cuprul, în valoare de două milioane de euro, fusese recuperat după câteva zile de la comiterea înşelăciunii, fiind găsit în două localităţi din Timiş, însă autorii au fost căutaţi timp de două luni.

„Din investigaţiile efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a reieşit că unul dintre cei trei bărbaţi, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăţi comerciale, prin crearea unei aparenţe de legalitate. Astfel, la data de 21 septembrie, acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziţiei de cupru. Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate trei autotrenuri şi remorci. În sprijin, ar fi avut un bărbat de 34 de ani, din Sântana, şi un altul de 28, din Timişoara“, se precizează, joi, într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Arad.

Suspecţii ar fi făcut mai multe drumuri pentru a prelua cele 414 tone de cupru de la depozitul aflat în Zona Liberă Curtici, iar marfa a fost transportată iniţial la un depozit din localitate, ulterior fiind dusă în localităţile Becicherecu Mic şi Lovrin (judeţul Timiş), de unde urma să fie vândută.

„Pentru a îndeplini aceste operaţiuni, bărbatul ar fi procurat documentaţie falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărţi de identitate aparţinând unor persoane fără nicio legătură în cauză şi alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor“, se mai arată în comunicat.

Bărbaţii au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă. Unul dintre suspecţi este deja arestat preventiv într-un dosar de agresiune.

Poliţiştii fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.

UPDATE

Cei trei bărbați au fost prezentați, joi, magistraților de la Tribunalul Arad. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a celor trei bărbați.

CITITI SI: Anchetă în Zona Liberă Curtici. Sute de tone de cupru, preluate cu acte false

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.