Ziarul electronic al arădenilor

Trei persoane au încercat să iasă ilegal din România, ascunse într-un microbuz

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat trei persoane din Sri Lanka, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat al unui microbuz.

Cei doi cetățeni români care au încercat sa-i treacă ilegal frontiera, ascunzându-i în microbuz, sunt cercetați pentru trafic de migranți.

În cursul serii de sâmbătă, la PTF Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul roman B.T., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în judeţul Braşov, care conducea o autoutilitară Fiat Ducato, înmatriculată în Bulgaria. Împreună cu acesta călătorea ca pasager cetăţeanul român H.A., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ.

„În urma controlului amănunţit al autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, într-un loc special amenajat situat în podeaua din spatele şoferului, sub primul rând de banchete, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani. Persoanele în cauză aveau permise de şedere eliberate de autorităţile române“, a informat Poliția de Frontieră.

În timpul cercetărilor, cei doi braşoveni au declarat că au fost contactaţi, prin intermediul internetului, de cetăţenii Sri Lanka, pentru a-i ajuta să ajungă în Italia, serviciu pentru care au primit suma de 300 de euro fiecare.

„Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru“, a mai informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit ambilor cetățeni români acte de urmărire penală pentru trafic de migranţi, iar în cazul cetăţenilor din Sri Lanka, acte de urmărire penală pentru tentativă de  trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.