Ziarul electronic al arădenilor

Trei filme la cinematograful Arta. VEZI programul

Luna octombrie continuă într-un ritm alert la cinematograful Arta, iar pentru acest week-end vă propunem trei filme provocatoare: „Emigrant Blues”, „Țestoasa roșie” și „Mo”.

Emigrant Blues, un road movie în 2 1/2 capitole va fi proiectat vineri, 11 octombrie, de la ora 19.00, în premieră, în cinematograf și îl vom avea alături pe Claudiu Mitcu, unul dintre regizorii documentarului, pentru o discuție cu publicul. „Emigrant Blues” propune o interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa secolului XXI.

Cu imaginea drumului în prim-plan, filmul este construit ca un road movie atipic, un ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agențiilor de turism.

„Țestoasa roșie“/La tortue rouge este peliculă care va rula sâmbătă, 12 ocotmbrie, de la ora 18.00, în cadrul programului „Filme pentru întreaga familie”.

Filmul este regizat de Michael Dudok de Wit, regizor care a primit un Oscar şi un premiu BAFTA pentru „Cel mai bun scurtmetraj de animaţie” (Father and Daughter, 2000).

„Ţestoasa Roşie” (La Tortue Rouge) este primul lungmetraj al acestui regizor şi urmăreşte firul epic al momentelor marcante din viaţa unui om. Scenariul este realizat din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de ţestoase, crabi şi păsări.

Încheiem periplul cinematografic duminică, 13 octombrie, ora 19.00, când vă dăm întâlnire la proiecția filmului „Mo”.

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, „Mo”, prezentat în avanpremieră la TIFF, a fost primit cu căldură atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate.

Filmul a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, unde a fost selectat în competiţia oficială – programul Work in Progress al secțiunii CineLink, și se află, de asemenea, și în selecția competiției Festivalului de Film de la Cairo.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.