Ziarul electronic al arădenilor

Trei cetățeni iranieni au intenţionat să iasă ilegal din România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II–Csanadpalota au depistat trei cetățeni iranieni, care au încercat să ajungă ilegal în state din Spațiul Schengen, cu ajutorul unui cetățean din Emiratele Arabe Unite.

Cei trei cetățeni iranieni au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate luxemburgheze false.

În data de 29.09.2018, în jurul orei 13.50, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un bărbat A.M., cetăţean din Emiratele Arabe Unite, în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Ungaria. Împreună cu acesta mai călătoreau ca pasageri trei persoane care, la controlul de frontieră, au prezentat cărți de identitate emise de autorităţile luxemburgheze.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate de către pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care bărbaţii a fost duşi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma efectuării unui control amănunţit al autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, în bagajele pasagerilor, trei paşapoarte emise de autorităţile iraniene.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani.

La cercetări, pasagerii au declarat că doreau să ajungă în Germania, respectiv Suedia și că au obţinut documentele false de la o persoană necunoscută, plătind sume între 1.000 și 1.300 de dolari.

Șoferul a declarat că trebuia să îi transporte pe pasageri până în Austria și nu știa că cei trei aveau documente false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului  acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, iar în cazul cetăţenilor iranieni, acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat si fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Autoturismul utilizat în activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul STPF Arad, până la finalizarea cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Poliția de Frontieră. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.