Ziarul electronic al arădenilor

Treceri de pietoni iluminate suplimentar, în municipiul Arad

Treceri de pietoni iluminate suplimentar pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanților la trafic, dar în special a pietonilor.

Asta și-a propus Primăria Municipiului Arad odată cu demararea proiectului „Iluminatul trecerilor de pietoni în Arad”.

Etapa I, începută anul acesta, este în curs de finalizare, fiind implementată în procent de 95 la sută. Până acum s-a intervenit pe tronsonul Calea Timișorii – Calea Romanilor – Bulevardul Revoluției – Calea Aurel Vlaicu. În total vorbim despre 37 treceri de pietoni iluminate suplimentar cu cel puțin 50 la sută față de zonele adiacente. În acest scop au fost montate un număr de 150 aparate de iluminat, echipate cu surse LED,  cu distribuție asimetrică adaptată pentru treceri de pietoni. S-a folosit infrastructura existentă, după caz, respectiv stâlpii de semaforizare sau  stâlpii destinați iluminatului public.

Etapa a II-a  este în curs de implementare  și vizează trecerile de pietoni de pe străzile:  Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, Strada Petru Rareș, Calea Zimandului, Calea Victoriei, Strada Cocorilor, Strada Pădurii, Strada Andrei Șaguna, Strada Ștefan cel Mare, Bd. Nicolae Titulescu și strada Voinicilor.

Corpurile de iluminat folosite au un randament luminos de 96 la sută și un consum de energie foarte mic.

„Odată cu implementarea acestui proiect trecerile de pietoni vor fi mult mai vizibile. Măsura a fost luată pentru creşterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni cu scopul sporirii siguranţei cetăţenilor angajaţi în traversarea străzii și în general creşterea nivelului de siguranţă a circulaţiei rutiere. Chiar și așa îndemnul de a circula cu prudență rămâne de actualitate.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Lucrările de modernizare se derulează în cadrul Contractului de concesiune a iluminatului public.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.