Ziarul electronic al arădenilor

Transportul în Londra (P)

autobuz1_mareDeşi pare un sistem complex, transportul în comun din Londra este destul de simpluşi cuprinde: London Underground (Metroul subteran), London Overground (Căile Ferate), Dockland Light Railway (Tramvaiele), transportul pe fluviu, trenuri către aeroporturi.

Turiştii pot achiziţiona Oyster Card, care este un bilet electronic universal ce poate fi folosit pe toate mijloacele de transport. Acest card se poate achiziţiona online de oriunde din lume sau în Londra de la orice staţie de metrou, aeroport, chioşc de ziare sau gări.

Principalul mijloc de transport al londonezilor este metroul. Acesta facilitează accesul rapid în toate părţile oraşului.

O altă opţiune ar fi călătoria cu autobuzul, care deşi este o metodă mai ieftină, este cu mult mai lentă faţă de călătoria cu metroul, mai ales în orele de vârf.

Un bilet de autobuz costă £1.50, iar un bilet de autobuz pe toata ziua costă £3.50, dar dacă aveţi Oyster Card preţurile sunt mai avantajoase.

Light Rail şi tramvaiele sunt o prelungire a metroului, însă tramvaiele circulă doar în sudul Londrei pe trei rute. London Overground aparţine metroului şi este o parte a acestuia însă după cum îi spune şi numele se deplasează la suprafaţă şi nu în subteran. Este o modalitate rapidă de a trece dintr-o suburbie a oraşului în alta.

Mai puteţi beneficia de transport pe apă, mai exact pe fluviul Tamisa, care străbate Londra. Deoarece bărcile aparţin firmelor private, biletele se vor achiziţiona de la chioşcurile lor aflate pe malul Tamisei.

Autobuzele double-decker

Ce poate fi mai reprezentativ pentru Londra decât autobuzele supraetajate, unele specializate pe rute scurte în scopuri turistice. Aceste autobuze fac un tur al oraşului, incluzând pe traseu monumentele esenţiale.

Metroul

Metroul din Londra (sau London Underground, respectiv The Tube, acestea fiind numele englezesti) este un mijloc de transport foarte important în Londra deoarece evită aglomeraţia de pe drumurile din centrul oraşului şi căutarea locurilor de parcare care sunt imposibil de găsit, mai ales în orele de vârf.

Dacă doriţi informaţii utile din Londra, cum ar fi închirierea unui apartament, adresa unui restaurant şi nu numai puteţi accesa portalul yes-london.com.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.