Ziarul electronic al arădenilor

Transportatorii au protestat pe centura Aradului

auto-300x202Transportatorii au circulat cu viteză redusă şi au claxonat, luni, pe şoseaua de centură nord-vest a municipiului Arad, parte din DN7, în semn de protest faţă de valoarea asigurărilor RCA, traficul fiind îngreunat.

Aproape 350 de maşini de toate mărimile, de la camioane, basculante, microbuze sau maşini mici au participat la protest.

Maşinile protestatarilor au avut lipite pe parbrize afişe cu mesajul “Protest RCA”, iar şoferii au claxonat şi circulat cu 10-15 kilometri la oră, de la un capăt la altul al şoselei de centură, iar cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri, traficul desfăşurându-se cu dificultate.

„Se circulă pe cele două sensuri dinspre Deva şi dinspre Nădlac cu 10-15 kilometri la oră, într-un volum enorm de mare. S-au alăturat şi microbuze şi tot ce înseamnă plătitori de RCA. Se circulă cât se poate de greu, în acest moment, roţile maşinilor se învârt în ritmul în care guvernanţii se gândesc la noi. Faptul că un RCA ajunge la nişte sume astronomice, cele mai mari din Europa, nejustificate, considerăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară asistă la fraude enorme.

În cazul în care va continua aşa, închidem porţile. Am intrat pe pierderi, sunt transportatorii mici cărora le sunt numărate zilele. Sperăm că săptămâna aceasta să avem o discuţie cu cei de la Guvern, dacă o să ne mai deschidă uşile. Am avut deja două discuţii fără niciun fel de reacţie. În data de 15 septembrie va fi o manifestaţie care va bloca toată ţara”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor “Europa 2002”, Adrian Pop.

Proteste ai mai avut loc, luni, şi în Timişoara şi Oradea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.