Ziarul electronic al arădenilor

Transportatorii au protestat, din nou, pe centura Aradului

auto-300x202-2Sute de camioane au circulat cu viteză redusă, joi, pe şoseaua de centură a Aradului, şoferii participând la acţiunea de protest faţă de tarifele RCA. 

Conform news.ro, aproximativ 400 de camioane au fost aduse, în jurul orei 10.00, pe centura Aradului pentru a un protest al transportatorilor membri ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor „Europa 2002”, care are aproximativ 350 de firme membre din judeţul Arad, ce deţin 5.000 de camioane.

Preşedintele asociaţiei, Adrian Pop, a declarat, pentru News.ro, că s-a decis continuarea protestului până când şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, va demisiona.

„El este cel care ne-a provocat daune majore prin deciziile luate şi nu putem să acceptăm să mai stea lupul la oi. Nu acceptăm ca tarifele să fie stabilite de aceeaşi echipă, chiar dacă Negriţoiu pleacă”, a spus Pop.

Acesta a adăugat că există nemulţumiri şi faţă de forma ordonanţei aprobate, miercuri, de Guvern, care „nu este explicită şi nu precizează tarifele RCA”.

Protestatarii mărşăluiesc cu vehiculele de mare tonaj pe centura de nord a oraşului, parte din DN7, unde traficul este blocat parţial. Şoferii nu pot depăşi coloana lungă de camioane care circulă cu viteză foarte redusă, astfel că şoseaua se blochează periodic.

Poliţia Rutieră Arad a avut echipaje mobile în zonă, pentru fluidizarea traficului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.