Ziarul electronic al arădenilor

Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul „Demisia în cinci minute“

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

Instanţa a constatat că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 după ce, în 9 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a stabilit că Judecătoria este competentă să analizeze şi să dea o soluţie cererii Parchetul instanţei supreme de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

“A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în Parlament (…) Parchetul îmi face un program extrem de alert. Nu este o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări”, declara Traian Băsescu, în octombrie, la ICCJ.

Tot Judecătoria Sectorului 5 a confirmat, la sfârşitul lunii octombrie, redeschiderea, de către PICCJ, a urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus pe numele fostului preşedinte, în 25 noiembrie 2009, o plângere privind jurnaliştii răpiţi în Irak. Corneliu Vadim Tudor a decedat în 14 septembrie 2015.

Instanţa a confirmat redeschiderea urmăririi în cazul lui Traian Băsescu şi în alte dosare, printre acestea fiind cel privind modul în care a obţinut, în perioada în care era primar al Capitalei, casa din strada Mihăileanu.

Traian Băsescu spunea că se aşteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale, susţinând că, atunci când şi-a terminat mandatul de primar, împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate şi de către “mici afacerişti” cărora Primăria Capitalei, pe care a condus-o în perioada 2000-2004, le-a demolat chioşcurile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.