Ziarul electronic al arădenilor

Trafic de droguri. Patru persoane au fost arestate

poza arad 2Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru vânzare şi deţinere de ecstasy, ciuperci halucinogene şi cannabis şi cultivare de droguri de mare risc, în scopul comercializării.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Arad au efectuat percheziții la locuințele a cinci bărbaţi, bănuiți de constituire a  unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de risc și de mare risc.

„La data de 25 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Filimon Alexandru Sebastian, Lăcătiş Vlad Bogdan, Lingurar Marius Gabriel şi Sechel Sergiu Marius pentru săvârşirea infracţiunilor de vânzare şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc şi cultivare de droguri de mare risc, în scop de comercializare“, informează un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În timpul cercetărilor a reieşit că un bărbat de 26 de ani, din Arad, ar fi iniţiat constituirea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri, iar alţi patru, cu vârste cuprinse între 23 şi 54 de ani, ar fi procurat şi distribuit drogurile, în perioada noiembrie 2015 – mai 2016.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, au fost ridicate 101 comprimate de ecstasy, trei cutii ce conţineau culturi de ciuperci halucinogene, 254 de grame de cannabis şi 28.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a patru membri ai grupării, iar faţă de al cincilea a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.