Ziarul electronic al arădenilor

Topul ţărilor preferate de români, ca destinaţii turistice, în vara anului 2018

Cele mai vizitate destinaţii de vacanţă ale turiştilor pentru vara 2018 au fost Turcia, Grecia şi Spania, ale căror vânzări au crescut cu 25% în primele nouă luni, cu preţuri ale pachetelor charter pornind de la 650 de euro/persoană, au declarat luni repezentanţii agenţiei de turism Paralela 45.

„Dacă vorbim despre pachete de vară, fără dubiu Turcia este pe primul loc, urmată de Grecia şi Spania. Turcia a avut o pondere a destinaţiilor de aproape 40%, Grecia 34%, iar Spania undeva în jur de 19-20% din pachetele charter”, a declarat Ondina Dobriban, general manager Paralela 45.

În vara anului 2018, valoarea medie a unui sejur pe charter a fost de 650 de euro/persoană, iar cele mai multe curse charter au fost spre Antalya, 10 pe săptămână, cu plecare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Târgu Mureş. O noutate în 2018 a fost cursa spre Alanya, una pe săptămână, introdusă pentru a scurta durata de transfer a turiştilor spre Side şi Alanya.

„Pachetele pe charter reprezintă vacanţele la mare, de cele mai multe ori şi vorbim de pachete de o săptămână undeva pe litoral. Fie că vorbim de Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Italia. Deci vorbim de pachete standard de şapte nopţi sau poate chiar mai mari, până la 14 nopţi cel mult şi vorbim despre cursele charter către destinaţiile respective. Dacă ne referim la circuite, aici gama este foarte mare şi ne referim la destinaţii de vizitat, aceasta este marea diferenţă între cele două categorii”, a declarat pentru Mediafax, managerul general al agenţiei de turism.

„A fost anul Antalyei, cu o creştere de 120% a vânzărilor faţă de anul trecut. Peste 18 de mii dintre clienţii noştri au mers în vacanţă pe litoralul turcesc. Anul viitor vom avea cel putin şase curse charter pe săptămână din Bucureşti şi tot atâtea din ţară şi estimăm o creştere cu 20% a cererii”, a adăugat Alin Burcea, CEO-ul Paralela 45.

De altfel, reprezentanţii companiei de turism spun că în acest an, aproximativ 10% dintre clienţi, au preferat să-şi achiziţioneze vacanţele online, iar procentajul lor ar putea să crească anul viitor între 12 şi 15%. De asemenea, turoperatorul precizează că toamna şi iarna, cele mai căutate vacanţe sunt circuitele, cu peste 120 de itinerarii pe şase continente fie cu avionul, fie cu autocarul, a căror pondere în vânzări s-a dublat în 2018.

„Peste 300 de români merg anul acesta în Ţara lui Moş Crăciun de sărbători. Pachetele de vacanţă au fost lansate în iulie, când unii dintre turişti nici nu îşi făcuseră vacanţa de vară şi s-au şi grăbit să rezerve locuri pentru Rovaniemi sau Levi. Laponia este bucuraia copiilor, dar şi a adulţilor pentru că pe lângă întâlnirea cu Moş Crăciun au şansa să se plimbe cu snowmobilul, să facă safari cu husky, să viziteze hotelul de gheaţă şi la final să primească Diploma de traversare a Cercului Polar”, precizeză CEO-ul agenţiei de turism.

În privinţa vacanţelor de revelion, din oferta turoperatorului nu lipsesc Antalya, Dubai, Cipru, Maldive, Singapore şi Insula Bintan, Singapore şi Malaezia, Thailanda, cu tarife care pornesc de la 543 de euro/persoană. Pe lângă acestea, turiştii pot alege vacanţe în marile oraşe europene ori circuite în Iordania, Israel, Tunisia, India cu tarife care pornesc de de la 225 de euro si ajung pana la 1.630 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

„Peste 50 de circuite din oferta pentru 2019 sunt deja disponibile. Cele mai solicitate sunt programele pentru Japonia, India, Maroc, Indonezia, Argentina şi Brazilia, de şapte până la 20 de zile şi tarife de la 890 de euro/persoană, cu toate taxele incluse”, menţionează sursa citată.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.