Ziarul electronic al arădenilor

Toate taxele, impozitele şi amenzile se pot plăti online

texe-onlinePersoanele fizice îşi pot plăti, din 14 decembrie 2016, obligaţiile fiscale şi prin intermediul www.ghiseul.ro.

ANAF a finalizat procedura de achiziţie publică a serviciilor de acceptare a plăţilor online de taxe şi impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

Acordul-cadru a fost încheiat cu trei bănci şi este valabil 32 de luni.

„Pentru maximizarea eficienţei economice a achiziţiei şi păstrarea posibilităţii adaptării comisioanelor la volumul plăţilor, BCR, Banca Transilvania şi Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu preţul cel mai mic şi este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăţi efectuate electronic de contribuabil”, se anunţă într-un comunicat al ANAF.

În prezent, există şi posibilitatea achitării obligaţiilor fiscale în numerar sau prin card bancar la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plată, internet banking etc) sau prin mandat poştal.

Ultimele două zile au fost dedicate asigurării funcţionării optime şi compatibilizării sistemelor informatice ale AADR şi MFP-ANAF.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.