Ziarul electronic al arădenilor

Toamna Muzicală Arădeană. Concert vocal simfonic la Filarmonica de Stat Arad

Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor de Felix Mendelssohn Bartholdy, una dintre partiturile aflate în topul preferințelor auditorilor din întreaga lume, focalizează atenția asupra ultimului concert al Toamnei muzicale arădene, un eveniment care îi are ca invitați pe tânărul violonist italian Riccardo Zamuner și dirijorul Antonio d’Anto. Antonio D’Antò

Ineditul programului de audiție îl constituie partitura din debutul serii, uvertura Sărbătoarea primăverii de Li Guan-chi, o sinteză admirabilă de experiențe sonore europene și asiatice, concentrate prin mijloacele simfonice ale secolului XX, dar și finalul de concert, un Te Deum dedicat aniversării centenarului Marii Uniri, comisionat de Filarmonica de Stat Arad și semnat de Antonio d’Anto. Antonio D’Antò

Finalul de festival se prezintă ca un melanj ideal de limbaje pline de efect, un pelerinaj acustic cu destinații insolite, pe cât de îndepărtate pe atât de accesibile, care coagulează deopotrivă interesul celor ancorați în lumea romantică a Europei de secol XIX dar și al acelora care acceptă provocările lumii contemporane.

Premiera absolută a lucrării inspirate din vechiul imn creștin și realizate în acest an de compozitorul și dirijorul Antonio D’Antò are loc în seara de joi, 15 noiembrie 2018, la ora 19.00, în interpretarea orchestrei simfonice și a corului academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș. (…)

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.