Ziarul electronic al arădenilor

Titluri și distincții pentru cei care au promovat Aradul

Patru persoane au primit tiltul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Arad“, cu ocazia zilelor orașului, iar alte zece au fost recompensate cu titluri și distincții pentru „merite deosebite“.

Titlurile și distincțiile au fost înmânate miercuri, într-o ședință festivă a Consiliului Local Municipal Arad, care a fost organizată la Palatul Cultural, redeschis pentru public, după finalizarea lucrărilor de modernizare.

Titlurile și distincțiile au fost înmânate de primarul Gheorghe Falcă și de viceprimarii Călin Bibarț și Levente Bognar.

Astfel, prof. Maria Pașcalău a primit titlul de „Cetățean de Onoare al municipiului Arad“ pentru „implicarea cu dăruire în dezvoltarea învățământului preuniversitar arădean, precum și în promovarea imaginii Aradului în țară și străinătate“. Maria Pașcalău, profesoară de fizică, directoare a Colegiului Național de Informatică Arad, a deținut funcția de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar al Județului Arad și a primit Titlul de Excelență în anul 2006.

De asemenea, prof. Mircea Potocean a primit, miercuri, titlul de Cetățean de Onoare a Municipiului Arad.

Prof. Potocean a fost director la Colegiul Naţional „Moise Nicoară, în perioada 2007 – 2013, iar în perioada 2004 – 2005 a fost inspector școlar general adjunct la ISJ Arad. A făcut parte din Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Moise Nicoară“ şi al ISJ Arad, a fost şef de catedră al Catedrei de Matematică, vicepreşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematică din România, filiala Arad, iar în prezent este preşedinte, membru în comisia MECT de revizuire a programelor şcolare la matematică.

Și medicul Andrei Kozma a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad, pentru „întreaga activitate științifică și pentru profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale medicale“.

„Ca și cercetător a desfășurat o activitate științifică foarte  amplă, participând la un număr impresionant de conferințe, congrese sau sesiuni științifice, atât în țară cât și în străinătate. Prin tot ceea ce a realizat de-a lungul întregii sale cariere profesionale, domnul Andrei Kozma a demonstrat o competență, implicare și o seriozitate impresionante, făcând deopotrivă cinste țării sale și orașului său natal“, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Arad i-a fost acordat și lui Dimitrie Muscă, pentru „calitățile manageriale de excepție și contribuția adusă la dezvoltarea economică a Aradului“.

„Este primul care a înființat în țară o societate privată în domeniul agriculturii – Combinatul Agroindustrial Curtici. Dimitrie Muscă a obținut numeroase premii, aprecieri și diplome de-a lungul anilor“, se menționează în proiectul de hotărâre.

În cadrul ședinței festive i-a fost acordat titlul „Pro Urbe“ profesorului Viorel Dolha,  pentru „implicarea cu dăruire și responsabilitate în menținerea unei legături vii și active cu minoritățile române de peste hotare“.

Tot un titlu „Pro Urbe“ a primit și Iudita Cuvineanu, pentru „modul exemplar în care a știut să  implice Societatea de Cruce Roșie în viața comunității arădene“.

Titlul Pro Urbe i-a fost acordat și general-maiorului (r) Vasile Ionel Heredea,  pentru „modul în care a coordonat unitatea militară în Decembrie 1989, pentru a proteja populația civilă și instituțiile din municipiul Arad“.

Tot miercuri au primit titluri de „Excelență“ artiștii plastici Cornelia Kocsis Josan și Siska-Szabo Hajnalka, pentru „interesul consecvent de promovare a municipiului Arad“, dar Francis Tisza, pentru „dăruirea și implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanță“.

Un titlu de Excelență în domeniul managmentul afacerilor i-a fost acordat Monicăi Fufezan, pentru „performanțele manageriale de excepție și pentru contribuția remarcabilă la promovarea Aradului în țară și străinătate“.

Câte o Diplomă de Onoare pentru merite sportive excepționale și pentru contribuția la dezvoltarea fotbalului arădean au primit Gheorghe Ivan, Emanoil Gherghel și Korosi Ladislau Ștefan.

„În fiecare an, de zilele Aradului, ne arătăm respectul faţă de oamenii care sunt împliniţi. Anul acesta am vrut să arătăm că suntem aproape de un sistem economic generat de agricultură, că oameni plecaţi din Arad, cu educaţia primită aici, pot reuşi oriunde, şi vrem să transmitem un mesaj sistemului educaţional local şi naţional că politizarea nu este bună. Am dat exemplu de oameni care reuşesc pentru noi, ca oraş, pentru a putea să ridicăm generaţiile tinere. Cred că exemplele acestea trebuie prezentate cât mai departe. Avem modele şi trebuie să ne mândrim cu ele”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

foto: Facebook/Gheorghe Falcă

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.