Ziarul electronic al arădenilor

Tineri din Zimandu Nou, la instrucții paramilitare în Ungaria

angel popescuMai mulți tineri de etnie maghiară din comuna arădeană Zimandu Nou participă regulat la tabere de instrucție cu caracter paramilitar în Ungaria, susține Angel Popescu, președintele filialei din Arad a Noii Drepte.

Angel Popescu (foto), susține, într-un comunicat de presă remis luni, că „Noua Dreaptă, filiala Arad, a atras atenția, de nenumărate ori și cu diverse ocazii, despre manifestările antiromânesti lansate pe linie UDMR și, mai nou, în special din directia Jobbik.

„Am aflat recent cum că o serie de tineri (peste 10 persoane) din localitatea Zimandu Nou, persoane de etnie maghiară, tineri între 20 și 30 de ani, participă regulat la tabere de instrucție, cu caracetr paramilitar, pe teritoriul Ungariei, unde sunt instruiți cu diferite categorii de arme de tip soft. Finanțarea acestor tabere este asigurată, fie de statul ungar, fie de mișcarea Jobbik și de sponsorii acestei mișcări extremiste și antiromânești“, susține Angel Popescu.

Popescu mai afirmă că organizația Noua Dreaptă va milita pentru combaterea „terorismului de orice tip, fie că el se manifestă în România, fie că el activează pe plan internațional“.

„Ca oganizație responsabilă și patriotică ne punem fireasca întrebare: «ce caută acești tineri, cetățeni români, în astfel de tabere militare peste hotarele patriei?», «de ce nu activează acești tineri în organizații legele pe teritoriul României?», ce pregătesc în aceste tabere militare?». Poate la aceste întrebări și la altele pertinente pe această tema vor afla răspunsul SRI, SIE sau Parchetele din România“, se mai arată în comunicatul de presă, semnat de Angel Popescu, președintele Noua Dreaptă, filiala Arad.

comentarii

One Comment

 • un roman

  Dle Popescu, de sportul numit airsoft ati auzit? V-as intreba altceva:oare nu cumva si indivizii care au participat la cel mai mare event de airsoft din Moldova organizat in weekend, se pregateau cumva sa se inroleze in armata ucraineana sau in tabara separatistilor?
  Haideti totusi inainte de a declara asa ceva sa investigati un pic si sa aveti informatii veritabile.
  Eventurile din Croatia unde participa militari in rezerva in foste trupe speciale din sud estul Europei pregatesc de lupte de gherila?
  Eventurile din Ungaria unde se aduna sute de iubitori ai acestui sport tot de actiuni teroriste se pregatesc.
  Mentionez ca sunt implicate federatii care reprezinta acest sport.
  In Cehia unde se aduna peste 2000 de participanti pt un event de 48 de ore, la care participa militari activi, veterani din toate armele posibile tot pt actiuni teroriste se pregatesc?

  Haideti sa fim seriosi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.