Ziarul electronic al arădenilor

Times New Roman anunţă că a dat-o în judecată pe Viorica Dăncilă

Redactorul-şef al site-ului Times New Roman, Călin Petrar, a anunţat printr-un comunicat de presă, că o dă în judecată pe prim-ministrul Viorica Dăncilă, după „episodul Priştina-Podgorica“, cerând despăgubiri de 1 leu.

„După episodul Priştina – Podgorica, la presiunea bunului simţ şi la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau şi eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în acelaşi dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie şi colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită.

Ţin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, şi din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României“, motivează gestul Călin Petrar.

El continuă: „Când libertatea de exprimare este atacată atât de halucinant, când ajungi să fii dat în judecată pentru o banală constatare, nu putem rămâne fără reacţie. Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Aşa că îi cer şi eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertăţii de exprimare, nu pentru bani“.

El precizează că prin acţiunile sale, prim-ministrul aduce „prejudicii grave de imagine“ cetăţenilor.

„Abordarea mea şi a avocatului meu este clară: dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcţia de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnităţii noastre şi ne aduce grave prejudicii de imagine“, subliniază Călin Petrar.

Redactorul-şef al Time New Roman speră ca prin demersul său să-i încurajeze „şi pe alţi români să constate că Viorica Dăncilă le provoacă grave prejudicii de imagine şi să acţioneze în consecinţă. Astfel, orice cetăţean român poate face cereri de intervenţie în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul Bucureşti, în care să solicite acelaşi lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate şi imagine în calitate de cetăţean al României“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.