Ziarul electronic al arădenilor

Timbre cu doi sportivi români: Ana-Maria Popescu şi Helmut Duckadam

Romfilatelia a lansat timbre poștale dedicate sportivilor Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur la Mondialele de spadă, și arădeanul Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”.

Ana-Maria Popescu, spadasina luptătoare sub deviza proprie „Ai grijă de campionul din tine”, a urcat de patru ori pe podiumul învingătorilor la Cupa Mondială de spadă, în anii 2008, 2009, 2013 şi 2020. Îndemnul unei spadasine de aur: „Pentru mine campion e omul care nu renunţă”.

Helmut Duckadam, portarul a cărui deviză este „Atitudine de învingător”, a intrat în Cartea Recordurilor şi va rămâne în istoria fotbalului mondial drept portarul care a apărat 4 lovituri de la 11 metri, în finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla, la dată de 7 mai 1986.

Campioana mondială Ana-Maria Popescu a subliniat faptul că pentru ea a fost o adevărată surpriză să afle despre proiectul Romfilatelia.

„Nu am avut reacţie pentru că niciodată nu m-am gândit că aş putea intra în această galerie selectă a sportivilor cărora Romfilatelia le-a dedicat această campanie. Este de apreciat şi va mulţumesc din suflet. Această veste m-a dus cu gândul în copilărie, atunci când eu locuiam la Craiova, când nu aveam foarte multe posibilităţi de a comunica cu prietenii de acasă, cu părinţii mei, şi ne scriam foarte multe scrisori. Aşadar, pentru mine, acest întreg poştal care îmi este dedicat reprezintă şi o emoţie aparte”, a spus campioana.

Şi Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”, a fost emoţionat de faptul că va face parte din acest grup select.

„Mă simt onorat să mă aflu în compania dumneavoastră şi sunt foarte mândru. Am reuşit şi eu o mică performanţă, alături de echipa Steaua, în 1986. O performanţă poate fi deosebită, dar niciodată nu va ajunge la valoarea performanţelor acestor mari sportivi ai României. De aceea, mă simt onorat de fiecare dată când sunt alături de ei şi mulţumesc Romfilatelia pentru că v-aţi gândit la mine”, a spus Duckadam.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.