Ziarul electronic al arădenilor

Țigări în valoarea de peste 2,8 milioane lei, găsite ascunse într-un TIR

Polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit ascunse într-un camion 177.500 pachete cu țigări fără marcaje fiscale, în valoare de 2.840.000 lei, care urmau a fi introduse ilegal în ţară.

Țigările au fost descoperite într-un autotren condus de cetăţeanul român A. D., în vârstă de 35 ani, domiciliat pe raza municipiului Bucuresti.

„Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că autocamionul era gol, iar  în partea din faţă a semiremorcii au observat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări.

Automarfarul şi şoferul au fost duşi la sediul punctului de frontieră, pentru continuarea verificărilor“, a informat Poliția de Frontieră.

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, 177.500 pachete cu tigări marca Malboro, fără marcaje fiscale, în valoare totală de 2.840.000 lei.

„Șoferul autocamionului a declarat că a efectuat un transpot de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără a avea cunoștință că în acesta sunt ascunse țigări. Automarfarul a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizare cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării“, se mai arată în informarea Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.