Ziarul electronic al arădenilor

Ţigări fără acte de provenienţă, confiscate la frontieră

tigariPoliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit şi confiscat peste 1.600 de pachete de ţigări şi aproximativ 150 ţigări de foi, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară fără documente legale.

Țigările au fost descoperite când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-au prezentat Silviu D., de 28 ani, din județul Constanţa, care conducea un microbuz Opel Vectra, înmatriculat în România, și Vasea G.R., de 33 ani, din județul Iaşi.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, dar şi în interiorul maşinii, mai multe sacoşe din rafie şi genţi de voiaj, pline cu pachete de ţigări şi ţigări de foi, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta documente de provenienţă.

„La cercetări, cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat ţigările din Cehia, contra sumei de 3.000 de euro, pentru consum propriu şi nu ştiau că este interzis să transporte o cantitate mare de ţigări fără documente legale. Întrega cantitate de ţigări, în total 1.658 de pachete de ţigări şi 149 de bucăţi de ţigări de foi diferite mărci (Marllboro, L.D., Davidoff, L.M., Coshiba, Hoyo de Monterrey) a fost ridicată în vederea confiscării“, se precizează într-un comunicat de presă remis marți de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.