Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Țigări de contrabandă găsite în casa unui polițist

Şeful Serviciului Cabinet al IPJ Arad, Cosmin Bratu, a fost reţinut, după ce în locuinţa sa au fost găsite peste 500 de pachete ţigări de contrabandă.

Poliţistul este bănuit că aproviziona cu ţigări suspecţii dintr-un dosar de contrabandă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş au făcut, sâmbătă, 14 percheziţii domicilare în oraşul Chişineu Criş şi în localitatea Gurba, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări şi constituirea unui grup criminal organizat.

În locuinţa şefului Serviciului Cabinet al IPJ Arad, Cosmin Bratu, procurorii au găsit 506 pachete cu ţigări de contrabandă.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, alături de alte patru persoane.

Cu toţii vor fi prezentaţi, duminică, instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă calificată.

Cosmin Bratu este împutetnicit pe funcţie şi a lucrează în cadrul Poliţiei Arad din anul 1997, când a absolvit Academia de Poliţie.

„Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad a declanşat cercetarea prealabilă disciplinară şi se vor lua măsurile legale care se impun în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, subinspector Lorena Radu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, procuror Brigitte Sighete, a declarat că din informaţiile pe care le deţin procurorii, Bratu ar fi aprovizionat alţi suspecţi în dosar cu ţigări, pe care aceştia le comercializau.

sursa: Mediafax

UPDATE

Comisarul-şef Cosmin Ionel Bratu, şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Arad, a fost pus sub control judiciar de către judecători, după ce fusese reţinut pentru 24 de ore în urma percheziţiilor care au avut loc, sâmbătă, la presupuşi contrabandişti de ţigări.

Dintre ceilalţi patru suspecţi reţinuţi, doar unul a fost arestat la domiciliu, în timp ce restul sunt tot sub control judiciar.

Magistraţii Judecătoriei Chişineu-Criş au respins, duminică, cererea procurorilor de arestare preventivă a celor cinci suspecţi reţinuţi după percheziţiile care vizau contrabandişti de ţigări, între care comisarul-şef Cosmin Ionel Bratu, şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Judecătorii au decis ca unul dintre suspecţi să fie arestat la domiciliu, în timp ce Bratu şi alţi trei au fost puşi sub control judiciar.

Decizia nu este definitivă, iar procurorii au formulat deja contestaţie, care va fi judecată de Tribunalul Arad.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.