Ziarul electronic al arădenilor

Țigări de contrabandă, găsite ascunse într-un sac menajer

Polițiștii au descoperit, în timpul unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile, țigări de contrabandă ascunse într-un sac menajer, într-o firmă din orașul arăden Sebiș.

IPJ Arad a informat că, în cursul zilei de joi, polițiștii au efectuat controale la două societăți comerciale de pe raza orașului Sebiș, în privința cărora exista suspiciunea înlesnirii comerțului cu țigarete de contrabandă.

„Într-o societate comercială a fost depistată o tânără, de 19 ani, din Șistarovăț, care, într-un sac menajer, deținea în scopul comercializării 1.400 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că administratorul unității ar fi consimțit la comercializarea țigaretelor, deși cunoștea proveniența lor din contrabandă“, a informat IPJ Arad.

Într-o altă societate comercială, a fost depistată o femeie, de 41 de ani, din Lipova, în timp ce deținea în vederea comercializării, într-un loc greu accesibil, construit în dulapul aflat sub casa de marcat, 1.600 de fire de țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Și în această cauză, administratorul unității ar fi cunoscut proveniența din contrabandă a țigaretelor.

Cele 3.000 de fire de țigarete au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Conform legii 86/2006, în ambele cauze polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

„Și în perioada următoare, polițiștii vor acționa în vederea prevenirii și combaterii fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile“, a anunțat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.