Ziarul electronic al arădenilor

Țigări de contrabandă, confiscate. Trei persoane au fost reținute

Peste 25.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate de polițiștii arădeni, iar trei bărbați, dintre care doi ucrainieni, au fost reținuți.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Aradau documentat, în perioada martie – noiembrie, activitatea infracțională a unei grupări compusă din trei bărbați, doi ucraineni și un român, specilizată în trafic de țigarete de contrabandă.

„La data de 25 noiembrie, polițiștii au reușit prinderea în flagrant a trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 37 de ani, care transportau ilegal țigarete“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Oamenii legii au solicitat oprirea în trafic, pe DN79, pe raza orașului Chișineu Criș, a unui autoturism de teren și a unui microbuz.

„Întrucât conducătorul microbuzului, un cetățean ucrainean în vârstă de 26 de ani, a ignorat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea pe DN79,  polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului. După parcurgerea unei distanțe de aproximativ 3 km, în apropierea localității Adea, pe fondul vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara părții carosabile. Deși a încercat să se sustragă răspunderii penale, abandonându-și autovehiculul și fugind pe câmp, tânărul șofer a fost prins și imobilizat de polițiști“, se mai arată în informarea IPJ Arad.

În timpul perchezițiilor celor două autovehicule oprite în trafic, în interiorul acestora au fost depistați și ridicați 16 saci, conținând 159.360 fire țigarete netimbrate, precum și sumele de 2.975 euro și 6.950 lei.

Atât autovehiculele utilizate pentru transportul țigaretelor, cât și sumele depistate în acestea cu ocazia perchezițiilor, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În continuarea cercetărilor, la data de 26 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat pe raza municipiului, o percheziție într-un garaj utilizat de membrii grupării în vederea depozitării țigaretelor.

Cu această ocazie, au fost depistate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 341.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

„În baza probatoriului administrat, cei trei bărbați au fost reținuți, pe numele celor în cauză fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Activitatea a beneficiat de sprjinul de specialitate al B.O.S. Timișoara“, a mai informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.