Ziarul electronic al arădenilor

TIFF 2021. Premiera filmului „Dineu cu vecinii de sus”, la cinematograful Arta

Spectatorii din Arad se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie 2021, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea și la Cinematograful „Arta“ din oraș.

Cel mai mare festival de film din România marchează, astfel, aniversarea a 20 de ediții, prin proiecții  simultane, în 20 de localități din țară.

Comedia spaniolă multi – premiată „Dineu cu vecinii de sus“ (r. Cesc Gay, 2020) este alegerea organizatorilor pentru această seară specială.

Intrarea la eveniment este liberă.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, „Dineu cu vecinii de sus“/ Sentimental/ The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.  (trailer)

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking). La TIFF, filmul este prezentat în cadrul secțiunii Focus Spania.

Proiecția din Arad va avea loc la Cinematograful „Arta“, de la ora 21.45, intrarea fiind liberă.

Masca este obligatorie pe durata proiecției.

Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse de locația de desfășurare, necesare în contextul actual.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

Ne puteți urmări pe: tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube

Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă TIFF. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.