Ziarul electronic al arădenilor

Tiberiu Dekany a fost ales prim-vicepreședinte al ALDE

Daniel Olteanu a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegaţii prezenţi online la Congresul partidului, iar arădeanul Tiberiu Dekany a fost ales prim-vicepreședinte.

Potrivit unui comunicat al ALDE, au votat 999 de delegaţi, iar moţiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

Daniel Olteanu a declarat că ALDE este în faţa unui nou început şi că prioritatea formaţiunii politice trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea „puternică şi credibilă a românilor dezamăgiţi de actuala majoritate parlamentară“.

El a spus că îşi doreşte ca ALDE să promoveze „patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale şi spirituale româneşti“.

Daniel Olteanu şi-a asumat trei obiective majore: din 2024 ALDE să aibă reprezentanţi în Parlamentul European, triplarea numărului de aleşi locali, reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

„Sunt 3 obiective de la care nu dau înapoi. Cred că suntem cu toţii de acord că, începând de azi, putem să creştem“, a subliniat Daniel Olteanu. El a menţionat că ALDE „pleacă la drum cu o zestre importantă“ – peste 1.000 de aleşi locali.

De asemenea, Congresul ALDE, reunit vineri şi sâmbătă, a decis şi noul statut al partidului.

Noua structură de conducere a ALDE cuprinde patru prim-vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate, opt vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare, un vicepreşedinte pentru Diaspora, 16 de membri şi 12 membri supleanţi.

Cei patru prim-vicepreşedinţi aleşi în urma votării moţiunii susţinute de Daniel Olteanu sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu şi Roxana Ţurcanu.

foto: Facebook/ Tiberiu Dekany

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.