Ziarul electronic al arădenilor

Testări ale sistemului RO-ALERT, în județul Arad. VEZI programul pe zone

La nivelul județului Arad, în perioada 18 – 30 iulie 2019, în intervalul orar 9.00 – 12.00, se vor transmite mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, după cum urmează:

– Joi (18 iulie) către UAT Chișineu-Criș

– Vineri (19 iulie) către UAT-urile: Săvârșin, Birchiș, Bata

– Luni (22 iulie) către 20 UAT-uri: Seleuș, Șicula, Cermei, Ineu, Beliu, Hășmaș, Bocsig, Cărand, Archiș, Ignești, Sebiș, Bârsa, Dieci, Buteni, Șilindia, Pâncota, Târnova, Tauț, Chisindia, Almaș

– Marți (23 iulie) se transmite către o zonă prin desenarea unui patrulater rezultat din intersecția punctelor a trei localități și anume: Tauț – Chisindia – Buteni, Târnova – Pâncota – Seleuș, Ghioroc – Vladimirescu – Covăsânț, Conop – Ususău – Bârzava

– Miercuri (24 iulie) se va transmite către toate UAT-urile aflate la limita județului, UAT-urile care se învecinează cu celelalte județe respectiv UAT-urile de la granița cu Ungaria: Nădlac, Peregu Mare, Pecica, Iratoșu, Dorobanți, Curtici, Macea, Grăniceri, Pilu, Zerind, Mișca, Apateu, Craiva, Hășmaș, Archiș, Ignesti, Moneasa, Dezna, Dieci, Gurahonț, Vârfurile, Hălmăgel, Hălmagiu, Pleșcuța, Petriș, Săvârșin, Birchiș, Bata, Ususău, Șiștarovăț, Lipova, Zăbrani, Frumușeni, Șagu, Vinga, Secisigiu, Semlac și Șeitin.

În același interval orar se va transmite un mesaj către toate UAT-rile aflate într-un cerc cu raza de 5 km, poziționat astfel încât cercul să nu se intersecteze cu UAT-urile menționate

-Joi (25 iulie), vineri (26 iulie) și marți (30 iulie) către tot județul.

Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.