Ziarul electronic al arădenilor

Testare pentru depistarea virusului SARS-CoV 2 cu rezultat în aceeași zi, la Spitalul Județean Arad

Din această săptămână, Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS – CoV 2 iar rezultatul acestuia se comunică în ziua recoltării probelor.

„Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, explică biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale.

Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere,  costă 75 de lei.

Programările se pot efectua la cabinetul nr. 44 din Ambulatoriul SCJU Arad, la parterul clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, nr. 2 – 4 (intrarea de vizavi cu Serviciul Județean de Ambulanță Arad).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.