Ziarul electronic al arădenilor

Teodora Abrudean, noul primar al comunei Bocsig

Candidatul PSD la Primăria comunei arădene Bocsig, Teodora Felicia Abrudean, a câștigat alegerile locale parțiale, organizate duminică.

Conform primelor rezultate parțiale, Teodora Abrudean (foto) a obținut cel mai mare număr de voturi la alegerile de duminică, peste 730, fiind urmată de candidatul USR, Teodor Miclăuș, cu peste 300 de voturi.

Candidatul PNL, Adriana Băcioi, s-a clasat pe locul trei, cu peste 270 de voturi.

La aceste alegeri parţiale, pentru funcţia de primar al comunei Bocsig, s-au înscris şapte candidaţi, dintre care doi independenţi.

Cei şapte candidaţi sunt: Teodor Miclăuş (USR), Daniel Cosmin Crîsta (ALDE), Teodora Felicia Abrudean (PSD), Ioan Diman (PMP), Adriana Băcioi (PNL), Iulian Munteanu (independent) şi Teodor Pătrăuţă (independent).

Numărul cetăţenilor cu drept de vot la alegerile de duminică din comuna Bocsig a fost de 2.747. Pentru alegerile de duminică au fost amenajate patru secţii de votare: două în centrul de comună, la Bocsig şi câte una în localităţile aparţinătoare Mânerău şi Răpsig.

Funcţia de primar al comunei a fost vacantă din luna mai 2017, când fostul edil Ioan Florin Ciul şi-a pierdut mandatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dând câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în privinţa deciziei prin care acesta era declarat incompatibil.

Potrivit unei decizii a ANI, emise în 2017, Ioan Florin Ciul se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008 întrucât, simultan cu funcţia de primar, deţinea şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin ‘MCP’ Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

După încetarea mandatului, atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul Teodor Iercan, până la alegerile de duminică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.