Ziarul electronic al arădenilor

Tentativă de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează în legătură cu o nouă tentativă de phishing ce exploatează folosirea serviciilor de curierat.

„O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet“, atrag atenţia experţii de DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Aceştia îi sfătuiesc pe utilizatorii de servicii de curierat să fie vigilenţi şi să analizeze cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile, să evite accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute, să evite furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi să verifice mereu în browser-ul de internet că se află pe site-ul legitim, să analizeze cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română şi să verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.