Ziarul electronic al arădenilor

Tencuială prăbuşită într-o grădiniţă deschisă de trei zile

O porţiune de tencuială de peste un metru pătrat s-a prăbuşit într-o grădiniţă din oraşul arădean Sântana, construită în 2017 cu peste patru milioane de lei şi dată în folosinţă luni, odată cu începerea semestrului II, părinţii copiilor înscrişi fiind îngrijoraţi că imobilul nu prezintă siguranţă.

Tencuiala a căzut într-un grup sanitar şi nimeni nu a fost rănit, iar autorităţile au început o anchetă.

Mai mulţi părinţi au sesizat Primăria oraşului Sântana cu privire la un incident petrecut în grădiniţa nou construită în localitate, unde tencuiala de pe tavanul unui grup sanitar s-a prăbuşit pe o porţiune de peste un metru pătrat, oamenii fiind îngrijoraţi că un incident similar s-ar putea produce în sălile în care învaţă copiii.

Unul dintre părinţi a declarat pentru News.ro că în momentul incidentului niciun copil nu se afla în grupul sanitar respectiv, care a fost sigilat de către conducerea unităţii.

„Nu avem nicio garanţie că nu va cădea tavanul peste copii, până nu se verifică întreaga clădire. Această grădiniţă a fost inaugurată luni, când am revenit din vacanţă, iar în a doua zi de funcţionare a căzut tencuiala”, a spus mama unui copil.

Consilierul local Irina Rus, care a primit mai multe sesizări de la părinţi, a cerut o anchetă cu privire la incident.

„Primăria trebuie să verifice dacă această clădire este sigură. Grădiniţa a fost deschisă cu şase luni întârziere şi cu pericole evidente de accidentare. Am auzit că au existat unele probleme la lucrări, cum ar fi infiltraţii de apă prin acoperiş. Cred că firma care a executat lucrările trebuie trasă la răspundere”, a declarat, pentru News.ro, consilierul local.

La rândul său, viceprimarul oraşului, Cornel Gligor, a declarat că incidentul este în curs de cercetare, iar grupul sanitar afectat a fost închis.

Primăria Sântana a contactat firma care a executat lucrările şi a solicitat ca reparaţiile să fie excutate pe cheltuiala acesteia, în baza garanţiei.

Noua grădiniţă, care aparţine de Liceul Tehnologic ”Stefan Hell” Sântana, are şapte grupe, cu un total de 105 copii.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.