Ziarul electronic al arădenilor

Televiziunea Arad, sancționată de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancționat Televiziunea Arad cu somaţie publică, pentru nereguli în reflectarea campaniei electorale pentru alegerea Parlamentului.

Televiziunea Arad  a fost sancţionată pentru ediţia din 7 decembrie a emisiunii electorale „Pulsul Zilei”, în care au fost încălcate prevederile articolului 5, alineatul 1, litera b din Decizia CNA privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Articolul arată că în emisiunile electorale competitorii îşi pot prezenta programele politice şi activităţile de campanie electorală, iar în situaţia transmiterii în direct a unor activităţi de campanie, durata acestor transmisii se trebuie să se încadreze în timpul de antenă acordat fiecărui competitor electoral.

„Emisiunile vor fi identificate ca atare la începutul emisiunii, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, vor fi semnalate prin marcajul «emisiune electorală», afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune; emisiunile electorale pot fi difuzate de luni până vineri”, mai arată articolul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.