Ziarul electronic al arădenilor

Telefoanele care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT, interzise la comercializare

În România este interzisă, începând cu data de 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Prevederea se aplică la un an de la publicarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind operarea sistemului de avertizare a populaţiei, RO-ALERT. Potrivit art 19, telefoanele mobile, care nu au activată posibilitatea recepţionării mesajelor RO-ALERT în toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice, nu pot fi comercializate pe teritoriul României.

Comercianţii care vor continua să vândă aceste dispozitive mobile riscă amenzi mari din partea Protecţiei Consumatorului.

Sancţiunile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în caz de recidivă amenzile pot urca până la 100.000 de lei.

Telefoanele care nu pot recepţiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depăşită.

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia să informeze atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind: capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT; modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.