Ziarul electronic al arădenilor

Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, în 24 ianuarie

Ierarhii, preoţii şi diaconii BOR vor oficia luni, la aniversarea a 163 de ani de la Unirea Principatelor, un Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, iar la finalul slujbei clopotele vor fi trase timp de un minut.

„Luni, 24 ianuarie 2022, se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la Bucureşti prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei şi ca Domnitor al Ţării Româneşti, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află azi Palatul Patriarhiei“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Luni, în Catedrala Patriarhală, va fi oficiată, începând cu ora 9.30, Sfânta Liturghie, urmând să fie pomeniţi Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

La ora 12.00, va fi săvârşit Te Deum-ul ca mulţumire pentru realizarea acestui act fundamental din istoria naţională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod „semnificativ“, se precizează în comunicat.

La încheierea serviciului religios solemn, va fi depusă o coroană de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din apropierea Catedralei Patriarhale.

„Aniversarea Unirii Principatelor Române şi comemorarea celor care au contribuit la realizarea acesteia sunt un act solemn care menţine aprinsă candela unităţii şi demnităţii noastre naţionale“, se evidenţiază în comunicat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.