Ziarul electronic al arădenilor

Taximetriștii din Arad, controlați de polițiștii locali

La începutul săptămânii, polițiștii locali cu atribuții privind circulația  rutieră au întreprins pe toată raza municipiului Arad 87 de verificări ale operatorilor care prestează servicii de transport în regim de taxi.

Controalele au vizat abateri privind  existența la bord a următoarelor documente: certificatul de atestare a pregătirii profesionale a conducătorului auto, legitimația conducătorului auto, copia buletinului de verificare metrologică a taximetrului, copia contractului cu dispeceratul taxi care îl deservește, ecusonul taximetristului afișat la vedere, lista cu tarifele practicate, afișată la vedere, ecusoanele aplicate pe portieră, certificatul de agreare.

Astfel, au fost constatate contraventii pentru nerespectarea normelor care reglementează activitatea de transport în regim de taxi.

Au fost întocmite amenzi taximetriștilor  pentru prestarea serviciilor fără a deține viză valabilă pe certificatul de agreare, dar și pentru nerespectarea prevederilor referitoare la desfășurarea activității de taxi fără a deține atestatul profesional sau viză valabilă pe atestatul profesional.

Amenzile au fost aplicate taximetristilor, pentru neconformarea la prevederile impuse de Legea nr. 38/2003 privind  transportul în regim de taxi și în regim de închiriere – actualizată  și HCLM 109/2009 – pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de transport în regim de taxi.

Au fost aplicate 24  amenzi în valoare de  10.200 lei.

Zonele problemă ale orașului în privința taximetriștilor indisciplinați sunt următoarele: Alfa, P-ța Arenei, stația taxi Lebăda, str. Liviu Rebreanu (stația taxi Confecții), str. Locotenent Major Duma, Bld. Revoluției, stația taxi Podgoria, P-ța Avram Iancu, Bld. Ștefan Augustin Doinaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.