Ziarul electronic al arădenilor

Taximetriștii, categorie expusă infectării cu noul coronavirus

În contextul impunerii stării de urgență generate de răspândirea cu repeziciune a virusului SARS-CoV-2, Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă taximetriștilor să fie prevăzători cu privire la pericolul de a se infecta și răspândi acest virus, ca efect al eventualelor curse efectuate în zona de frontieră, cu pasageri ce revin din străinătate.

Această măsură este necesară deoarece, potrivit normelor impuse de situația creată, persoanele care  se întorc din zonele „galbene” afectate de COVID19  urmează să fie izolate la domiciliu sau carantinate, după caz.

Șoferii de taxi care transportă  aceste persoane sunt vulnerabili și supuși  infectării cu coronavirus  sens în care, riscă sa li se aplice aceleași măsuri de autoizolare, împreună cu cei alături de care locuiesc, în măsura în care prezența SARS COV2 se va confirma la cei transportați.

În eventualitatea în care cetățenii români ce urmează să intre în autoizolare în  alte județe intenționează să se abată prin municipiul Arad către locul de domiciliu, sunt așteptați la coborârea de pe autostradă de către 8 echipaje ale poliției locale, care îi vor determina să-și reia traseul spre locul de domiciliu sau destinația unde au obligația să intre în autoizolare.

În acest context este posibil ca unele persoane care au călătorit în România cu diferite mijloace de transport (microbuze, autocare, etc) să considere inconfortabilă această măsură și să opteze pentru eludarea acesteia apelând la serviciile de  transport în regim de taxi.

Deoarece taximetriștii constituie una dintre categoriile expuse de aceea, PMA le recomandă să se informeze, să se protejeze, iar în cazul în care o persoană transportată prezintă semne de boală, să contacteze urgent organele abilitate.

Activitatea și sprijinul pe care îl oferă în aceste momente taximetriștii sunt importante  pentru administrația publică locală, în vederea asigurării mobilității necesare combaterii efectelor noului coronavirus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.