Ziarul electronic al arădenilor

Ţările care vor organiza Cupa Mondială de Fotbal din 2026

Cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial din Rusia, când ţara gazdă va debuta împotriva reprezentativei Arabiei Saudite, s-a aflat cine va organiza Mondialul din 2026.

Statele Unite, Canada şi Mexic vor organiza împreuna turneul final din 2026, după ce reprezentanţii nord-americani au câştigat la congresul FIFA cu 134 de voturi din cele 199. Maroc a primit restul de 65 de voturi.

CM 2026 va avea un alt format, care va cuprinde 48 de echipe şi va găzdui 80 de meciuri, în schimbul actualului format cu 32 de echipe şi 64 de meciuri.

Canada şi Maroc nu au mai găzduit niciodată o Cupă Mondială, în timp ce Statele Unite au organizat turneul din 1994, în cadrul căruia România a ajuns până în sferturi, fiind eliminată de Suedia, iar Mexic a organizat ediţiile din 1970 şi 1986 ale Cupei Mondiale.

UPDATE

FRF, prin intermediul preşedintelui Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru candidatura Mexic/Canada/SUA la Congresul FIFA de la Moscova.

„Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcţionale, faţă de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilităţi doar în stadiu de proiect”, a precizat Răzvan Burleanu.

134 dintre voturile membrilor FIFA au mers către candidatura comună a Asociaţiei de Fotbal din Canada, a Asociaţiei Mexicane de Fotbal şi a Federaţiei de Fotbal din Statele Unite ale Americii. Grupul format din cele trei state nord-americane pentru a aduce Cupa Mondială peste Ocean a fost numit UNITED 2026.

UNITED 2026 a învins candidatura Marocului, care a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.