Ziarul electronic al arădenilor

Târguri noi în programul CCIA Arad pentru 2017

expo-aradOferta expozițională a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Arad pentru anul 2017 cuprinde două târguri noi, a anunțat conducerea instituției.

Președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a spus, miercuri, că, anul viitor, se va renunța la unele târguri, sau vor fi comasate cu altele de succes, dar în program vor fi cuprinse două noi evenimente, un târg la care vor participa cei din industria automotivelor și un târg IT, susținut de o companie americană.

„Pentru anul 2017 ne propunem organizarea unor evenimente noi, în premieră arădeană. Am inițiat contactele necesare, în acest sens, și am încredere că vom putea crește gama evenimentelor de calitate de la Expo Arad. Pe segmentul relației cu mediul de afaceri, îmi doresc să intensificăm activitățile de informare, seminariile, conferințele, să continuăm să aducem la Arad specialiști  de la nivel national și din străinătate, pentru a informa investitorii despre noile tendințe în afaceri, oportunități și riscuri. În 2017, nu vom mai continua cu târgurile care nu mai au vizitatori. Târgurile care merg bine vor fi dezvoltate. De asemenea, în parteneriat și cu susținerea cu RomExpo se dorește tranformarea unor târguri locale în târguri regionale”, a declarat Gheorghe Seculici.

Președintele CCIA a mai spus că, anul 2016, a fost un an bun pentru instituția pe care o conduce.

„Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad încheie un an bun. A crescut numărul membrilor Camerei, unele dintre târgurile organizate au atins un maxim istoric de vizitatori și s-au dezvoltat relațiile internaționale ale CCIA Arad. A fost anul în care s-a lansat Monografia Camerei, la 25 de ani de la reînființare.  Am pus accentul pe consolidarea proiectelor în derulare, în anul 2016, dar în paralel am inițiat și altele noi. Ne dorim în continuare să creștem pe segmentul organizării târgurilor, deși este evident că se produce o mutație dinspre show-room spre marketingul direct, iar asta produce consecințe și în activitatea noastră. Suntem concurați nu numai de depozite, de marile magazine de bricolaj, ci și de agenții de vânzări. Din discuțiile cu partenerii noștri de la Centrex, este un fenomen care se manifestă în toată Europa Centrală și de Est, nu doar la noi, și care ne provoacă să fim mai creativi și mai insistenți în concretizarea proiectelor noastre”, a declarat Seculici.

Acesta a mai menționat că, anul acesta, evenimentele organizate de CCIA Arad au atras 35.000 de oameni.

„Târgul Agromalim a fost cel mai important eveniment organizat anul acesta de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad. Numărul vizitatorilor a depășit 15.000, iar încasările realizate au depășit estimările. CCIA Arad a organizat 18 cursuri autorizate, opt seminarii în diverse sectoare de activitate, nouă târguri cu peste 600 de firme participante, din România şi din străinătate, iar evenimentele au atras peste 35.000 de vizitatori. Alte 28 de evenimente private și expoziții s-au defăşurat la Expo Arad. Anul acesta, Topul Firmelor a marcat un deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană, și a reunit peste 500 de participanţi“, a mai spus președintele CCIA Arad.

Ultimul eveniment al CCIA Arad din acest este Festivalul Tradiţii de Iarnă, la care arădenii sunt invitaţi să participe la diverse concursuri şi demonstraţii de preparare a mâncărurilor specifice.

Evenimentul se va desfășura în 15 – 16 decembrie, iar atmosfera va fi întreținută de ansambluri folclorice profesioniste și de amatori, care vor prezenta publicului colinde, datini și obiceiuri din zona Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.