Ziarul electronic al arădenilor

Târgul de Paști de la Arad va fi deschis până în 12 mai

Târgul de Paști de la Arad, organizat pentru prima dată în Piața Catedralei, va fi deschis până în 12 mai.

„Am luat această decizie, de a prelungi târgul, ținând cont că, Sărbătorile Pascale s-au suprapus, de data aceasta, cu minivacanța de 1 Mai, când mulți dintre arădeni au fost plecați din oraș. Oamenii cu care am discutat și cei care mi-au scris au spus că doresc să își petreacă timpul liber, în special serile, în noua Piață a Catedralei, în cadrul unor evenimente artistice, tematice. Astfel că, dorința lor este ascultată, iar noi vom pregăti tot mai des evenimente diversificate în această zonă superbă din mijlocul orașului„, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Programul de funcționare rămâne cel de până acum, zilnic, între orele 12.00 – 23.00.

Târgul este structurat pe trei module, unul în care comercianții oferă spre comercializare produse specifice sărbătorilor, de la artizanat la cadouri și suveniruri, o zonă de food, cu produse tradiționale, mix-grill-uri, burgeri, langoși, prăjituri, vinuri și alte deseruri, și o zonă destinată copiilor, cu carusel și ateliere de creație.

Aproximativ 40 de comerciați sunt prezenți la ediția din acest an a Târgului de Paști din Piața Catedralei.

Ediția din acest an a Târgului de Paști de la Arad a fost organizat în Piața Catedralei, care a fost reamenajată în ultimul an cu o finanţare de aproximativ 24 de milioane de lei.

Piaţa agroalimentară care a funcţionat mai bine de un secol înainte de a fi închisă pentru lucrări (noiembrie 2022) a fost transformată într-un loc de promenadă. Modernizarea şi reconversia Pieţei Catedralei, un proiect finanţat de la bugetul local cu 24 de milioane de lei, a inclus realizarea unei fântâni arteziene care are forma amprentei Cetăţii Aradului, compusă din 144 de jeturi de apă tip rachetă, cu o înălţime de până la 7,5 metri. Zona pietonală mai are suprafeţe pavate, spaţii verzi şi iluminat arhitectural inclusiv pentru copaci şi arbuşti.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.