Ziarul electronic al arădenilor

Târgul de Paști de la Arad, în Piața Catedralei, în perioada 26 aprilie – 7 mai

Ediția din acest an a Târgului de Paști de la Arad se va desfășura în perioada 26 aprilie – 7 mai, în Piața Catedralei, care a fost reamenajată în ultimul an cu o finanţare de aproximativ 24 de milioane de lei.

La această ediție a târgului, 40 de comercianţi vor expune produse handmade, de artă meşteşugărească sau produse alimentare specifice Paştelui. Pentru aceştia, în Piaţa Catedralei au fost amplasate 22 de căsuţe, printre decoruri tematice.

„Ne dorim să fie o zonă cât mai animată. Cu toate acestea, am gândit programul târgului asftel încât să nu creăm disconfort celor care locuiesc în zonă. Ne vom armoniza şi cu programul slujbelor susţinute în această perioadă la vechea Catedrală Ortodoxă. Cred că şi ediţia din acest an a târgului se va bucura de aprecierea arădenilor mai ales că locaţia este una nouă”, a declarat primarul.

Ca în fiecare an, Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultură au amenajat o zonă specială dedicată copiilor, unde aceştia se vor putea juca sau vor putea participa la diferite ateliere de creaţie.

Una dintre atracţiile principale de la Târgul de Paşte va fi o roată panoramică, din care vizitatorii vor putea observa mai bine noua arhitectură a pieţei, devenită una pietonală.

Conform organizatorilor, de vineri, până la 1 mai, între orele 19.30 – 20.30, vor avea loc concerte de pricesne și cântece religioase susținute de grupuri vocale, coruri și artiști locali.

Programul de vizitare a târgului va fi, zilnic, între orele 12.00 – 23.00.

Piaţa agroalimentară care a funcţionat mai bine de un secol înainte de a fi închisă pentru lucrări (noiembrie 2022) a fost transformată într-un loc de promenadă. Modernizarea şi reconversia Pieţei Catedralei, un proiect finanţat de la bugetul local cu 24 de milioane de lei, a inclus realizarea unei fântâni arteziene care are forma amprentei Cetăţii Aradului, compusă din 144 de jeturi de apă tip rachetă, cu o înălţime de până la 7,5 metri. Zona pietonală mai are suprafeţe pavate, spaţii verzi şi iluminat arhitectural inclusiv pentru copaci şi arbuşti.

comentarii

One Comment

  • Sunt foarte entuziasmat sa aflu ca editia din acest an a Targului de Pasti de la Arad va fi deschisa in perioada 26 aprilie – 7 mai! Piata Catedralei este intr-un nou decor, reamenajata cu o finantare impresionanta de aproximativ 24 de milioane de lei. Este o mare placere sa aud ca vor fi expuse produse handmade, artizanale sau alimentare specifice Pastelui de catre 40 de comercianti. Modul in care organizatorii au gandit targul este de admirat, astfel incat sa nu cauzeze disconfort rezidentilor din zona si sa se armonizeze cu programul slujbelor religioase. Ma bucur ca Primaria Arad si Centrul Municipal de Cultura au pregatit o zona speciala pentru copii, unde acestia se pot juca si participa la diverse ateliere. Nu pot sa nu mentionez roata panoramica si concertele de pricesne si cantece religioase care vor avea loc in fiecare seara intre orele 19.30 – 20.30. Voi face tot posibilul sa vizitez targul in orarul de vizitare, de la ora 12.00 pana la 23.00, si sa descopar noua arhitectura pietonala a pietei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.