Ziarul electronic al arădenilor

Târgul de Crăciun de la Arad, ediția 2022. PROGRAM

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Arad va începe la data de 1 Decembrie, iar organizatorii au anunțat programul activităților.

„Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2022, se va deschide oficial la 1 Decembrie și va putea fi vizitat până în 8 ianuarie 2023.  Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, au început pregătirile pentru amenajarea acestuia, astfel încât să creeze o atmosferă unică pentru a întâmpina cea mai așteptată perioadă din an, cea a sărbătorilor de iarnă“, a informat Primăria Arad.

Conform sursei citate, în seara zilei  de 1 Decembrie va avea loc deschiderea târgului, cu un concert de muzică ușoară, iar organizatorii vor oferi posibilitatea comercianților să înceapă prezentarea și vânzarea produselor imediat după ce se vor instala în căsuțe, înainte de data prevăzută pentru deschiderea oficială.

Târgul de Crăciun de la Arad va avea două zone de interes. Una va fi cea din fața Palatului Administrativ, unde va fi amenajat Bradul de Crăciun și unde vor fi montate ornamente și decorațiuni luminoase și nu numai.

Cea de-a doua zonă a târgului va fi în Parcul „Mihai Eminescu“, unde, pe lângă scena pentru concerte vor fi amplasate căsuțele și un loc special destinat copiilor.

Peste 50 de agenți economici, cu preponderență din municipiul și județul Arad, au contractat spații pentru comercializarea produselor. Astfel, la târg vor putea fi găsite preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni, produse artizanale.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun

În seara zilei de 1 Decembrie, arădenii sunt așteptați la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, care va avea loc începând cu ora 19.00, când artiști locali vor prezenta un spectacol de muzică ușoară.

Pe scenă vor urca elevi de la Școala Populară de Arte din Arad, Mădălina Boroneanț, Pacifica&Toni Șeicărescu și formația Q-Band.

„Compania de teatru, acrobație și jonglerie „Famous Art“ din Cluj Napoca va crea o atmosferă de basm prin balerinele „Light Walkers“, care îi vor fermeca pe spectatori cu costumele unice, accesorizate cu leduri multicolore care formează un spectru fantastic de lumini“, a transmis Primăria Municipiului.

Aprinderea luminițelor în Bradul de Crăciun

Copiii vor putea să îl întâmpine pe Moș Nicolae în seara zilei de 5 decembrie, când acesta va sosi, ca în fiecare an, pentru aprinderea luminițelor în Bradul de Crăciun din fața Palatului Administrativ.

Cu această ocazie, Trupa veselă „Țac-Pac“ din Arad a pregătit un program special, care va începe la ora 17.30. Moș Nicolae va ajunge în jurul orei 19.00 când, împreună cu primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, va aprinde luminițele după care, copiii vor primi mici cadouri.

Tot pentru cei mici, la târg va fi deschisă căsuța lui Moș Crăciun. Aceasta va funcționa în seara zilei de 5 decembrie și apoi în fiecare sfârșit de săptămână, când copiii vor putea să-l întâlnească pe Moș Crăciun, să-i înmâneze scrisori, să-i spună poezii ori să se fotografieze cu el.

Decorațiuni luminoase vor forma anul acesta decorul specific Târgului de Crăciun, toate acestea fiind cu LED, ceea ce înseamnă un consum redus de energie.

„Astfel, în fața Palatului Administrativ și în Parcul „Mihai Eminescu“ atmosfera unică de sărbătoare va fi creată cu decorațiuni precum arbuști, brazi, moș cu sanie, glob de trecere, îngeri, arcade luminoase. La intrarea în parcul «Mihai Eminescu» va fi amenajată o poartă luminoasă din cifrele 2023.  Ca și anul trecut, în zonă va fi amplasat și bradul ecologic care va putea fi iluminat prin pedalare. Atracția din fața Palatului Administrativ va fi bradul artificial care va fi împodobit cu zeci de globuri și mii de luminițe multicolore și acestea cu un consum redus de energie“, a informat Primăria.

Programe artistice la Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 11.00 și 23.00.

De asemenea, în serile de vineri, sâmbătă și duminică, în Parcul „Mihai Eminescu“, vor avea loc spectacole cu colinde și cântece de iarnă.

Artiști locali, grupuri vocale, coruri, comunități ale minorităților vor prezenta recitaluri pe scena Târgului de Crăciun.

Printre invitați se numără Grupul vocal – folcloric „Sânzâienele“, coordonat de prof. Marioara Miclea, grupul vocal-folcloric „Lioara“, coordonat de Elisaveta Rudei, elevii de la Școala Populară de Arte din Arad, elevii de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“.

Vineri, 9 decembrie, va fi seara corurilor din Arhiepiscopia Aradului, iar pe scenă vor urca Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin“, dirijat de preot prof. Gabriel Streulea, Corul „Andrei Criteanul“, dirijat de prof. Marius Lăscoiu-Martin, și corul Seminarului Teologic din Arad.

Vineri, 23 decembrie, va avea loc un spectacol folcloric cu reprezentanți ai minorităților maghiară, germană și sârbă, după care pe scenă vor urca Liviu Păcurar, Maria Rașca, Ștefan Muntenaș, Diana Selagea acompaniați de Ochestra Zărandul, condusă de Blagu Ienășesc.

„Ne pregătim pentru inaugurarea unei noi ediții a Târgului de Crăciun, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate în municipiu. Acest lucru se va întâmpla chiar de Ziua Națională a României. Târgul își va închide porțile după Sărbătoarea Sfântului Ioan. Am pregătit un program special și în acest an, cu muzică ușoară, colinde, momente vesele pentru cei mici. Zona comercială va fi amenajată exclusiv în Parcul «Mihai Eminescu», platoul din fața Primăriei fiind rezervat pomului de Crăciun și altor decoruri perfecte pentru cele mai reușite fotografii. Suntem mulțumiți că ne putem încadra în sume decente pentru vremurile pe care le parcurgem. Dacă luăm în calcul valul de scumpiri înregistrate în ultima perioadă, suntem la jumătatea bugetelor alocate Târgurilor de Crăciun organizate în municipiu înainte de pandemie. Sunt convins că vom avea parte de sărbători frumoase de care ne vom bucura cu toții”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Colinde si cântece de iarnă la Târgul de Crăciun PROGRAM

Joi, 1 Decembrie – ora 19.00

Elevii Școlii Populare de Artă Arad, coordonați de prof. Claudia Ștesco

Mădălina Boroneanț

Pacifica&Toni Șeicărescu

Formatia Q Band

Famos Art Cluj – Light Walkers

Vineri,  2 decembrie  – ora 19.00

Pirtea Carina

Iustina Șpan

Grupul Vocal „Sânzâienele”, coordonator prof. Marioara Miclea

Grupul  Vocal  „Lioara”, coordonator Elisaveta Rudei

Sâmbătă, 3 decembrie –  ora 19.00

Palatul Copiilor Arad – cercul de canto și formațiile Next Page și Second Hand – Nicoleta Brola&Daniel Julean

Dumninică, 4 decembrie –  ora 18.00

Școala „Cromatic Art”, clasa de canto Valentina Cotinschi

Paul Krizner

Gabriel  Stoica

Alexandru Pop Zărăndean

Elevii Școlii Populare de Arte din Arad – coordonator Claudia Stesco

Vineri 9, decembrie – 18.00 

„Seara corurilor din Arhiepiscopia Aradului”

Bara Adrian

Corul Psaltic  „Sfântul Ioan Damaschin“, dirijor pr. Gabriel Streulea

Grupul Andrei Criteanul  – dirijor Marius Lăscoiu – Martin

Corul Seminarului Teologic Arad – dirijor Marius Lăscoiu – Martin

Sâmbată, 10 decembrie –  ora 18.00

Elevi de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“

Fly&Ale

Lupus Dacus

Duminică,  11 decembrie  – ora 18.00

Răzvan Nuțiu

Sorina Măgurean

Petcu Adrian

Eduard Motan

Mădalina Boroneanț

Vineri, 16 decembrie – ora 18.00

Adrian Bara

Paul Krizner

Amalia Preda

Sâmbătă, 17 decembrie – ora 18.00

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr“ din Pecica – dirijor prof. Alexandru Zaharia

Monica Cojocaru

Florin Jianu

Nova Band

Duminică, 18 decembrie –  ora 18.00

Spectacol de colinde și cântece de Crăciun „Cale-N Dar”

Beni Mihai

Concert de Crăciun, Elena Unc

Corul Școlii Gimnaziale Iratoș

Vineri , 23 decembrie – ora 18.00

Colinde cu reprezentanții minorităților sârbă, germană, maghiară

Păcurar Liviu

Maria Rașca

Ștefan Muntenaș

Diana Salagea

Orchestra Zărandul – condusă de Ienășesc Blagu

Sâmbătă, 31 decembrie – Revelion 2023

 21.00 – Fantazia

 22.00 – Melting Dice

 23.00 – Loredana&Banda Agurida.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.