Ziarul electronic al arădenilor

Târgul Agromalim, ediția a XXX-a. PROGRAM

Agromalim revine anul acesta, în perioada 12-15 septembrie 2019, la Expo Arad, cu o ediţie aniversară, care propune un concept integrat şi dinamic dedicat sectorului agricol.

Agromalim este de 30 de ani un real succes, este locul unde la început de toamnă se ia pulsul agriculturii româneşti.

„1990 a fost anul în care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, chiar din primul an după reînființare, a considerat că una din căile prin care își poate îndeplini obiectivul principal de a susține agenții economici este organizarea de târguri și expoziții. Agromalim, inițial Agroma, a fost primul eveniment de acest gen organizat de instituția noastră și unul dintre primele din țară. Suntem foarte bucuroşi să celebrăm 30 de ani de când Agromalim şi-a deschis porţile”, declară preşedintele Camerei de Comerţ din Arad, Gheorghe Seculici.

Ajuns la cea de-a 30-a ediţie, Agromalim a devenit un eveniment recunoscut pe plan internaţional, bucurându-se de o creştere continuă a numărului de expozanți și a suprafețelor pe care aceștia expun.

„Daca în 1990 a fost o mică expoziție cu produse agroalimentare de la producători din județul Arad, în 2019 cred că putem spune că expoziţia are o anvergura internaţională, cunoscută şi apreciată. Suntem mândri că am reuşit să creştem această expoziţie şi să o aducem mai aproape de nevoile agricultorilor”, informează managerul evenimentului, Cimi Enache.

Premii la Agromalim 2019

Vineri şi sâmbătă, vizitatorii care vor şti să răspundă corect la întrebările legate de activitatea din fermele de taurine vor câştiga 18 premii constând în vizită în ferme şi unităţi de producţie din Ungaria sau Austria oferite de către ACVBR Sim. Duminică, alte 18 premii vor fi oferite de către ACVBR Sim şi partenerii săi.

Nu va fi neglijat nici interesul participanților de a se informa prin intermediul conferințelor, prezentărilor și întâlnirilor cu specialiști și autorități.

Alte atracţii Agromalim 2019

Pe durata celor 4 zile, vizitatorii vor putea asista la demonstraţii cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor şi alte activităţi în fermă, la demonstraţii cu robotul Banat premiat la “Field Robot Event” 2019, Germania, la concursul îndemânare conducere tractor şi vor putea admira expoziţia de porumbei şi păsări de rasă. Preparatele tradiţionale vor fi expuse spre degustare şi cumparare la standurile special amenajate.

Agromalim este cel mai important târg de agricultură din vestul României. Ediția cu nr. 30 se desfășoară în perioada 12-15 septembrie, la Expo Arad.

Program de vizitare: 12 septembrie: 11.00 – 18.00, 13 – 14 septembrie: 10.00 – 18.00, 15 septembrie: 10.00 – 16.00

PROGRAM:

Joi, 12 septembrie

Ora 11.00 – Deschidere oficială Agromalim 2019 – pavilion B etaj

Ora 14.00 – Brokeraj EEN – întâlniri de afaceri între firme din România și din străinătate pe domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Ora 14.00 – Concurs îndemânare conducere tractor – Zona DEMO platforma 2

Ora 16.00 – Demonstrații cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor și alte activități în fermă – Zona DEMO platforma 2

Vineri, 13 septembrie

Ora 11.00 – Cooperare transfrontalieră eficientă cu scopul creșterii ocupării forței de muncă în județele Arad și Bekes. – pavilion B etaj

Ora 11.00 – Concurs îndemânare conducere tractor – Zona DEMO platforma 2

Ora 12.00 – Conferință FNGAL – GAL – urile promotor al dezvoltării rurale. –pavilion A etaj

Ora 12.00 – USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara – Partenerul fermierului: – pavilion C etaj

– Managementul sustenabil al bioresurselor în economia circulară – Dr. Vintilă Teodor, inginer biotehnolog, Șef de lucrări la USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

– Principii fiziologice care stau la baza cultivării plantelor prin tehnologii ecologice – Radu Șumălan, Carmen Beinșan, Sorin Gașpar, Sorin Ciulca, Renata Șumălan, USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

– Cum influențează noile schimbări climatice lucrările din agricultură și utilizarea tehnicii agricole – Conf. dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu, Conf. dr. ing. Radu Ilea, Conf. dr. ing. Daniela Popa, USAMVB „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

– „Diversificarea sistemului furajer prin introducerea unor specii de plante cu valoare nutritivă ridicată în alimentația animalelor.”  – Colectivul SCDCB Arad

– Sprijinirea agricultorilor români – Misiunea Permanentă a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA BUCUREȘTI – Dr. Ing. Vlăduț Nicolae – Valentin, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, Drd. ing. Laza Evelin – Anda – INMA București – Sucursala Timișoara.

– Producerea de Biocarburanti din Biogaz, obtinut din Deseuri Organice Industriale si din Agricultura. – Dipl. Ing. Geerts Franciscus si Dipl. Kfmn. Oradan Johann-Lucas Incorporation Regazz B.V. – Moergestel, Olanda

– Procesul tehnologic de uscare a plantelor medicinale pe înțelesul tuturor – Dr. ing. Caba Ioan Ladislau, Drd. Laza Evelin – Anda, INMA București – Sucursala Timișoara.

– Studii și cercetări referitoare la procesul tehnologic de extragere a uleiurilor volatile din plantele medicinale – Drd.ing. Laza Evelin – Anda, Dr. ing. Caba Ioan Ladislau – INMA București – Sucursala Timișoara / România.

Ora 14.00 – Demonstrații cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor și alte activități în fermă – Zona DEMO platforma 2

Ora 16.30 – Importanța deparazitării și vaccinarea împotriva anaerobiozei în fermele de ovine – ACO Pastorul Crisana și CEVA Sante Animale – pavilion A etaj

Sâmbătă, 14 septembrie

Ora 10.00 – Întâlnirea asociațiilor de agricultori din bazinul Carpatic. – pavilion B etaj

Ora 11.00 – Seminar Național SheepNet – Productivitatea ovinelor prin networking – Ludovic Toma Cziszter – pavilion A etaj

Ora 11.00 – Concurs îndemânare conducere tractor – Zona DEMO platforma 2

Ora 14.00 – Demonstrații cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor și alte activități în fermă – Zona DEMO platforma 2

Duminică, 15 septembrie

Ora 11.00 – Concurs îndemânare conducere tractor – Zona DEMO platforma 2

Ora 13.00 – Demonstrații cu încărcătoare frontale pentru manipularea furajelor și alte activități în fermă – Zona DEMO platforma 2

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.