Ziarul electronic al arădenilor

Târg de adopție canină, organizat în fiecare lună la Arad

Iubitorii de animale pot adopta câini fără stăpân, capturați pe raza municipiului Arad, la Târgul de adopţie canină, eveniment care va fi organizat în fiecare lună.

Cu 15 voturi „pentru” şi 6 abţineri, consilierii locali au aprobat, marți, „Regulamentul Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Arad”. La elaborarea acestui regulament, administraţia locală a ţinut cont şi de propunerile făcute în cadrul dezbaterii publice organizate la începutul lunii martie.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân îi revine Gospodăririi Comunale, care va colabora cu ONG-urile specializate, aşa cum prevedea una dintre propunerile făcute de societatea civilă în cadrul dezbaterii publice. Nu a fost singura cerinţă de care s-a ţinut cont în elaborarea finală a regulamentului.

Una dintre prevederile Regulamentului prevede, organizarea în ultima sâmbătă a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 14.00, „Târgul de adopţie canină“.

„Suntem interesaţi să organizăm lunar târguri de adopție și am hotărât să facem un recensământ pentru a avea o situaţie clară a numărului câinilor fără stăpân. Vom apela la un număr cât mai mare de voluntari pentru a finaliza într-un timp scurt acest recensământ. Am convenit ca, periodic, să operăm toate modificările necesare la acest proiect, astfel încât serviciul să funcţioneze aşa cum trebuie”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Arad urmăreşte: reducerea numărului de câini fără stăpân, ameliorarea sănătăţii şi bunăstării câinilor din adăposturi, stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului şi al pierderii câinilor, facilitarea recuperării câinilor pierduţi, reducerea apariţiei rabiei şi reducerea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, precum şi prevenirea agresivităţii asupra oamenilor şi animalelor.

„Câinii comunitari vor fi ridicaţi de pe spaţiile verzi, căile de acces şi drumurile publice din municipiul Arad, de pe terenurile virane sau orice alte locaţii la solicitarea autorităţii contractante. Capturarea (prinderea) câinilor fără stăpân se realizează pe baza reclamaţiilor scrise sau telefonice ale persoanelor fizice sau juridice, adresate fie dispeceratului operatorului serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Arad, fie prin sesizări şi reclamaţii scrise înregistrate la Serviciul Relații cu Publicul, cam. 5, B-dul Revoluției, nr. 75“, se menționează în Regulamentul aprobat, marți în ședința Consiliului Local Municipal Arad.

În Regulament se mai precizează că sesizarea trebuie să conţină, obligatoriu, datele de contact ale petentului (numele, adresa de domiciliu, număr de telefon), precum şi date explicite cu privire la evenimentul reclamat (situaţie existentă, adresă, elementele de identificare a câinilor ce fac obiectul sesizării/reclamaţiei etc.).

Programul de lucru în relaţiile cu publicul al adăpostului pentru câinii fără stăpân din municipiul Arad este de luni până vineri, în intevalul orar 10.00 – 18.00, iar duminica şi în sărbătorile legale, adăpostul este închis publicului vizitator.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.