Ziarul electronic al arădenilor

Târg cu produse ardelenești, organizat la Arad

clujPrima ediție a târgului producătorilor și meșteșugarilor ardeleni, organizat la Arad, se va desfășura în perioada 10-12 iulie, în Piața „Avram Iancu“.

Târgul este organizat de Asociația „Produs de Cluj“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

La acest eveniment, organizatorii îşi propun să promoveze producătorii locali, artele şi meşteşugurile tradiţionale specifice Clujului, Aradului, dar şi din restul Transilvaniei.

„Desfășurat pe durata a trei zile, în Piața «Avram Iancu», Târgul Produs de Cluj, Arad și Transilvania va reuni producători de produse din carne, preparate după reţete originale, lactate, dulcețuri și sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, produse de patiserie și ciocolată de casă. Alături de aceştia vor expune artizani, care vor oferi vizitatorilor costume populare tradiționale din Transilvania, sculpturi în lemn și piatră, bijuterii hand-made, produse pe bază de lavandă, săpunuri naturale, cosmetice bio, precum și obiecte realizate din sticlă, împletituri și articole de pielărie“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Cei care vor vizita târgul vor putea urmări spectacole de folclor susținute de artiști locali şi clujeni.

Astfel, vor evolua ansamblurile folclorice „Valea Someșului“ și „Fiii Cămărașului“, din județul Cluj, dar și „Păstrătorii tradiției“, din Pecica.

Taraful „Plaiuri Someșene“ va asigura acompaniamentul soliștilor Oana Moldovan, Alex Vaida, Ramona Neamț, Diana Roman, Cosmin Mocean, Crina Varga Haiduc, Mariana Morcan, Claudiu Moldovan, Florian Roșan, grupul Izvoare, Maria Golban Șomlea, Aurel Șuteu, Ana Ilca Mureșan, Marius Ciprian Pop, Angela Rusu.

Pentru copii vor fi organizate un atelier de sculptură în fructe și legume, un spectacol de păpuși, precum şi un parc de distracții.

Asociaţia Produs de Cluj a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Agro Transilvania.

Scopul declarat al acestei organizaţii este sprijinirea micilor meseriaşi şi producători locali insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.