Ziarul electronic al arădenilor

Tânără găsită ascunsă în portbagajul unei mașini

11Polițiștii de frontieră arădeni au descoperit o tânără din Turcia, care era ascunsă în portbagajul unui autoturism, intenționând să treacă ilegal frontiera româno-maghiară, deoarece nu deținea documente legale.

Tânăra a fost descoperită când la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară cetateanul turc Habib K., cu domiciliul în Germania, care conducea un autoturism Mercedes, înmatriculat in Germania. În autoturism mai călătorea, ca pasager, Mahmut K., cu domiciliul în Germania.

Cu ocazia controlului autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă în portbagajul mijlocului de transport, acoperită cu obiecte de îmbrăcăminte și bagaje, o persoană de sex feminin.

„Polițiștii de frontieră au demarat cercetările și au stabilit că persoana în cauză, este Semra K., în vârstă de 24 ani, cetățean turc, intrată legal în Romania la începutul lunii aprilie. Aceasta a declarat că dorea să ajungă în Germania și a recurs la această metodă deoarece nu deținea viză pentru Spațiul Schengen“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și conaționalul său, iar Semra K. este cercetată pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

foto: Poliția de Frontieră

22

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.