Ziarul electronic al arădenilor

Tânăr în stare gravă la spital, după ce a căzut cu parapanta

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a ajuns, duminică, în stare gravă la spital, după ce a căzut cu parapanta la Şiria.

Incidentul a avut loc la Cetatea Şiria, aflată la o altitudine de peste 500 de metri, de unde se lansează cu parapanta vizitatori însoţiţi de antrenori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, la locul accidentului a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad.

„S-a deplasat echipajul SMURD, cu terapie intensivă mobilă, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad. A găsit o persoană de aproximativ 20 de ani, bărbat, cu multiple traumatisme în urma unui accident de parapantă. I s-au acordat îngrijiri medicale conform procedurilor, iar victima a fost transportată în viaţă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad”, a declarat Pleşca.”, a precizat Pleșca.

Poliţiştii fac cercetări cu privire la cauzele accidentului, mai mulţi martori fiind audiaţi.

Locul de lansare cu parapanta se află în vecinătatea Cetăţii Şiria, situată pe un deal din localitatea cu acelaşi nume, la o altitudine de peste 500 de metri. În fiecare weekend, sute de vizitatori se află la cetate, iar zeci de persoane plătesc antrenori pentru a se lansa cu parapanta.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.