Ziarul electronic al arădenilor

Tânăr din Macea, arestat pentru trei infracțiuni

Un tânăr din comuna arădeană Macea a fost arestat preventiv, după ce a furat un autoturism, pe care l-a condus fără a deține permis de conducere și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conform IPJ Arad, duminică, în jurul orei 10.30, un echipaj al postului de poliție Fântânele a depistat stationat în afara carosabilului, pe DJ 682, între localitățile Fântânele și Frumușeni, un autoturism (foto) care prezenta avarii la nivelul aripii drepte.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 1.00, un tânăr de 27 de ani, din Macea, aflat în stare de ebrietate, prin escaladarea gardului împrejmuitor, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe strada Pădurii din municipiu, iar dintr-un birou, ar fi sustras cheile unui autoturism parcat în fața aceleiași societăți“, a informat IPJ Arad.

Fără a deține permis de conducere, tânărul a condus autoturismul pe D.J. 682, avariindu-l și abandonându-l apoi între localitățile Fântânele și Frumușeni.

După comiterea faptei, tânărul s-a retras într-un bar de pe raza localității Fântânele, local în care a fost depistat și ridicat de polițiști.

Tânărul din Macea a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,46  mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, autorul faptei a fost condus la Spitalul Județean Arad în vederea recoltării de probe biologice.

„În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere și a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. Pe numele său a fost emis un mandat pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și sub influența alcoolului a unui autoturism pe drumurile publice“, a mai informat Inspectoratul de Poliție al Județului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.